Osmanli Ve Atatürk Döneminde Salgin Hastaliklarla Mücadele Paneli Gerçeklesti

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi, Kösk Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafindan düzenlenen ‘Osmanli ve Atatürk Döneminde Salgin Hastaliklarla Mücadele’ adli panel, gerçeklesti.

Osmanli Ve Atatürk Döneminde Salgin Hastaliklarla Mücadele Paneli Gerçeklesti
Moderatörlügü Dr. Ögr. Üyesi Hüseyin Nail Akgül tarafindan yapilan panelde, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi ve Atatürk Ilkeleri ve Inkilap Tarihi Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Ayten Can “Atatürk’ün Saglik Politikalari”, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Ögrencisi Tarihçi Seher Büyükbas ise “Osmanli Devleti’nde Salgin Hastaliklari”, konularinda dinleyicilere bilgi verdi.

Atatürk’ün, cumhuriyeti ilan etmeden önem verdigi öncelikli konular arasinda salgin ile mücadelede oldugu belirten Dr. Ögr. Üyesi Ayten Can, “Atatürk, hem Kurtulus Savasi mücadelesini hem de salgin hastaliklar ile mücadelesini birlikte yürütmüstür. Toplum sagligina büyük önem veren Atatürk, bu kapsamda Refik Saydam Hifzissihha Müessesesini kurarak bu konudaki hassasiyetini de ortaya koymustur.” dedi.

Tarihçi Seher Büyükbas sunumunda, Osmanli döneminde görülen salgin hastaliklari, hastaliklarinin nerelerden tasindigini ve Osmanli döneminde salgin hastaliklar ile yapilan mücadeleyi anlatti.

Panelistlerin ögrencilerin sorularini yanitladigi etkinlik, Dr. Ögr. Üyesi Hüseyin Nail Akgül’ün Dr. Ögr. Üyesi Ayten Can’a ve Tarihçi Seher Büyükbas’a tesekkür etmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA