Müdür Açikgöz, Asilanmanin Önemine Dikkat Çekti

Aydin’da artan vakalar ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Aydin Il Saglik Müdürü Osman Açikgöz; “Vaka sayilari artsa da asili vatandaslar salgini grip gibi ayakta atlatiyorlar” diyerek asilanmanin öneminin bir kez daha ortaya çiktigina dikkat çekti.

Müdür Açikgöz, Asilanmanin Önemine Dikkat Çekti


Pandemide en güvenli kentler arasinda yer alan Aydin’da vaka sayilarinda gözle görülür bir artis yasandi. Aydin Valiligi ve Il Saglik Müdürlügü koordinesinde yapilan çalismalar ve alinan tedbirlerin yani sira vatandaslarin asiya erisebilirligi konusunda da örnek çalismalar yapilmaya devam ediyor. Normallesme sürecinin ardindan ülke genelinde yasanan vaka artislari Aydin’i da etkilerken, Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz, il genelindeki son durum ile ilgili degerlendirmelerde bulundu.

Vaka artisinin soguk havalar ile birlikte kapali ortamlarda geçirilen sürelerin uzamasi ve omicron virüsünün bulasici hizinin yüksek olmasi sebebiyle yasandigina dikkat çeken Müdür Açikgöz; “Asili olan vatandaslarimiz omicronu grip gibi ayakta atlatabiliyor. Hastanede yatan hastalarin yüzde 94’e yakini asisiz” diyerek herkesi asi olmaya davet etti.

“Ayakta grip gibi atlatiyorlar”

Asili vatandaslarin salgini ayakta grip gibi atlattigini ifade eden Müdür Açikgöz; “Il genelinde vaka sayilarinda artis yasansa da hastanedeki yogunlugumuz stabil düzeyde. Yani hastanedeki yatis oranlarinda bir degisiklik yasanmadi. Yatan hastalarimizin da yüzde 94’e yakini maalesef asisiz vatandaslarimiz. Kis ayi ile birlikte havalarin sogumasiyla kapali ortamlarda geçirilen sürelerin uzamasi ve omicron virüsünün bulasici hizinin yüksek olmasi sebebiyle artislar yasandi. Özellikle kapali ortamlarda dahil maske kullaniminin da azalmasi bulasici riskini artiriyor. Virüsün bulasma hizi yüksek olsa da salgin hafif etkilerle seyrediyor. Asili vatandaslarimiz bu hastaligi ayakta grip gibi atlatiyor. Bu son artislar asinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi aslinda. Aydin olarak asilanma oranlarinda iyi durumdayiz fakat asi olmayan tüm vatandaslarimizi da asi olmaya davet ediyoruz. Bir de maske kullanimina dikkat etmelerini, normallesme ile birlikte rehavete kapilmamalarini rica ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA