Meteoroloji'den 52 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Şubat Salı gününe ait hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre; Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu 50 il için sarı, Çanakkale ve Muğla için turuncu kodlu uyarı verildi. Söz konusu iller için kar, sağanak, çığ ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den 52 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!
Meteoroloji'den 52 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile yarın Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile Antalya'nın doğu kesimleri, Erzurum, Bingöl, Bitlis ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara'nın kuzey ve batısı ile kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Doğu Akdeniz ile yarın öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı, Kıyı Ege'de kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Halen mevsim normalleri altında seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi beklenirken, rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

TURUNCU VE SARI KODLU UYARI

Meteorololoji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu raporunda, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu 52 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.

İşte uyarı yapılan o iller:

TURUNCU KODLU UYARI: Çanakkale, Muğla

SARI KODLU UYARI: Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Aydın, Uşak, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çorum, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Ağrı, Van, Bitlis, Siirt, Şırnak, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Hatay

MARMARA


Parçalı ve çok bulutlu, yarın kuzey ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın güney kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BURSA 1°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın kuzey ilçeleri yağmurlu

EDİRNE 4°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL 5°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu

KOCAELİ 5°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu

EGE

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR -8°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ -3°C, 8°C

Parçalı bulutlu

İZMİR 6°C, 14°C

Parçalı bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 1°C, 8°C

Parçalı bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya^nın doğusu ile Doğu Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ADANA 7°C, 12°C

Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 7°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri aralıklı sağanak yağışlı

HATAY 6°C, 8°C


Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA -5°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge'nin güney ve doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA -7°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR -7°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA -6°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

SİVAS -5°C, 4°C

Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BOLU -7°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

KASTAMONU -5°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

SİNOP 4°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 2°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz(Çorum hariç) ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ARTVİN 4°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 4°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

TOKAT -5°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

TRABZON 8°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Bitlis ve Bingöl çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölge genelinde eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -9°C, 2°C

Çok bulutlu aralıklı kar yağışlı

MALATYA -4°C, 5°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

MUŞ -8°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN -5°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile Diyarbakır çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek rakımlı yerlerin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

DİYARBAKIR 1°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

GAZİANTEP 0°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

MARDİN 2°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

SİİRT 2°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Ege'de kuvvetli fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Doğu Karadeniz'in doğusu yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğu, doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğu, açıkları güneybatıdan 5 ila 7, sabah saatlerinden itibaren 8, açıkları 9, Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 5 ila 7, öğle saatlerinden itibaren 8, açıkları 9 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, zamanla 3,0 ila 4,0m, açıkları yer yer 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu, batısı öğle saatlerine kadar kuzeydoğudan 3 ila 5, yer yer 6, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu, doğusu güneybatıdan 3 ila 5, ilk saatlerde batısı 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında zayıf

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuzeyi aralıklı hafif kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi.