Hakkari'de Can Dostlar Için Yogun Mesai

Hakkari Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri can dostlar için yogun mesai harciyor.

Hakkari'de Can Dostlar Için Yogun Mesai
Hakkari ve çevresinde araç çarpmasi, hasta, güçten düsmüs ve degisik sebeplerden dolayi belediye klinigine getirilen onlarca sahipsiz can dostlar, burada sagligina kavusturularak tekrar yasam alanlarina geri birakiliyor. Hakkari’nin merkeze bagli degisik mahalleler ile ilçelerde belediye klinigine getirilen araç çarpma sonucu yaralanan, gençlik hastaligina yakalanan, köpeklerin saldirisina ugrayan ve soguk kis münasebetiyle güçten düsen basibos sokak hayvanlarina belediye veteriner ekibi müdahale ediyor.

Vücutlarinin degisik yerlerinde travmaya bagli kirik ve defeater olusan hayvanlarda gerekli tüm medikal ortopedi ve cerrahi tedaviler yapiliyor. Birçok can dost belediye kliniginde müsahede altinda tutulurken, durumu biraz daha iyi olan hayvanlar ise yeniden dogal yasam alanlarina geri birakiliyor.

Belediye ekipleri, yöre halkinin can dostlar konusunda çok duyarli oldugunu, en ufak bir vakada rahatlikla kendilerine ulastiklarini belirterek, bu duyarliliktan dolayi yöre halkina tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA