Çorumlu Esnaf Kan Bagisinda Bulundu

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (ÇESOB) Baskani Recep Gür’ün Kizilay’in kan stoklarinin azalmasi ve hastalarin kan bulmakta zorlanmasi nedeniyle esnaf ve sanatkarlara yaptigi kan bagisi çagrisina esnaflar duyarsiz kalmadi.

Çorumlu Esnaf Kan Bagisinda Bulundu
Çorum Sanayi Sitesi Cami önünde kan bagisi için siraya giren sanayi esnafina ÇESOB Baskani Recep Gür, Oto Tamirciler Esnaf Odasi Baskani Necmettin Uzun ve Çorum Sanayi Sitesi Kooperatifi Baskani Hidir Balaban da eslik etti. Yaklasik 7 saat süren kan bagisinda çok sayida ünite kan toplandi.

Kan bagisina destek olan tüm esnaf ve sanatkarlara tesekkür eden ÇESOB Baskani Recep Gür, "Kizilay, sadece ülkemiz sinirlari içinde degil dünyanin her bölgesinde, her türlü felaket karsisinda insanlara yardim ederek büyük takdir görmüs, Türk milletinin yardimlasma ve dayanisma özelligini tüm dünyaya göstermis çok önemli bir kurumumuzdur" dedi.

Kizilay tarafindan açilan yardim kampanyalarina destek olmanin sorumlu her vatandasin görevi oldugunu vurgulayan Gür, saglikli vatandaslarin Kizilay’in kampanyalarina kan vererek destek olmasinin ise topluma örnek olacak bir davranis oldugunun altini çizdi.

Baskan Gür, "Bizde toplumda farkindalik olusturmak ve kara gün dostu Kizilay’in kan stokuna katkida bulunmak amaciyla birlik olarak kan bagisi gerçeklestirdik. Buradan tüm vatandaslari irk, dil, din, mezhep ve inanç ayrimi yapmaksizin yardima muhtaç olanlara basariyla hizmet veren Kizilay’a katki saglamaya ve kan bagislarinda bulunmaya davet ediyorum. Kara gün dostu Kizilaya kan bagisinda bulunan tüm esnaf ve sanatkarlarimiza çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Recep Gür, kan bagisi sirasinda esnaflara sicak çorba ikraminda bulunan Çorum Belediyesi’ne de ayrica tesekkür etti.
Kaynak: İHA