4 Yildir Caminin Bacasina Yaptigi Yuvada Yasayan Leylek Köyün Vazgeçilmezi Oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Köprücük köyüne 4 yil önce gelen ve kis mevsiminde de göç etmeyerek cami bacasinda yaptigi yuvada yasayan leylek köyün vazgeçilmezi oldu.

4 Yildir Caminin Bacasina Yaptigi Yuvada Yasayan Leylek Köyün Vazgeçilmezi Oldu
Yüksekova ilçesine 4 yil önce göç yolu ile gelen leylek, Köprücük köyündeki caminin bacasina yuva yapti. Sonbaharda göçmen kuslarin gitmesine ragmen köyü terk etmeyen leylek, cami bacasina yaptigi yuvada kis mevsimini geçiriyor. Kar yagisi ve dondurucu soguga ragmen bölgeden göç etmeyen leylek, köylüler tarafindan çogu zaman balikla beslenirken, yuvasi ise vatandaslar ve köyün imami tarafindan korunuyor.

Leylegin köyün bir parçasi oldugunu ifade eden Mesut Dalgiç isimli vatandas, “Bu leylegimiz aslinda 4 yildir burada. Göç etmesi gerekiyordu ama o artik gitmiyor. Bizim köyde yasiyor. Bizde bu duruma duyarsiz kalmadik. Yiyecek getirip veriyoruz. Malum yuvasi köyümüzün camisinin bacasindadir. Allah imamimizdan razi olsun, her gün soba yakarak leylegin isinmasina da yardimci oluyor. Ayrica yuvanin oldugu bacayi da devre disi biraktik. Artik bu göç etmiyor. O da bu köyün bir parçasi. Bizde ona burada köyün ferdiymis gibi bakiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA