Spor Kompleksinde Seri Hirsizlik Açiklamasi Polis Havuzda Takip Edip, Disarida Suçüstü Yakaladi

Kagithane’deki Cemal Kamaci Spor Kompleksi’ne farkli zamanlarda tek üye kartiyla giren iki hirsiz, soyunma odasindaki dolaplardan havuzda yüzen 6 kisinin yaklasik 55 bin lira degerindeki cep telefonlarini çaldi. Hirsizlik anlari kameralara yansirken, Çaglayan Polis Merkezi Amirligi ekipleri havuzda üye, komplekste ise güvenlik görevlisi kiligina girerek aldigi önlemlerle hirsizlari suçüstü yakaladi.

Spor Kompleksinde Seri Hirsizlik Açiklamasi Polis Havuzda Takip Edip, Disarida Suçüstü Yakaladi
Kagithane Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Cemal Kamaci Spor Kompleksi’nde bu ay esyalarini soyunma odasina birakarak yüzme havuzuna giren Mustafa K., Haci Bilal A., Yigit Ö., Berkay D., Evren Ç. ve Osman Salih K.’nin cep telefonlari farkli gün ve zamanlarda çalindi. Vatandaslarin sikayeti üzerine çalisma baslatan Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Çaglayan Polis Merkezi Amirligi Suç Arastirma ve Sorusturma Büro ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldi. Yapilan incelemeler sonucunda polis ekipleri, hirsizlik olayinin yasandigi saat diliminde içeriye Berkay D., Yigit Ö., Mustafa K. ve Mahsum B.’nin (18) girdigini belirledi. Ancak polis, seansin bitmesine yaklasik 40 dakika kala Mahsum B.’nin elinde bir posetle disariya çiktigini tespit etti. Devam eden çalismalarda telefonlari çalinan diger üyeler Evren Ç. ve Osman Salih K. ile birlikte Selman K.’nin (18) giris yaptigi ancak Selman K.’nin seansin bitmesine yarim saat kala çikis yaptigi belirlendi.

Kagithane polisi kameralari detayli sekilde inceledi

Kagithane polisi, sahislarin kimliklerini tespit etmesinin ardindan Mahsum B.’nin daha önceden Sultangazi’deki bir spor kompleksinde benzer bir suça karistigi için üyeliginin iptal edildigi bilgisine ulasti. Selman K.’nin ise geçtigimiz 2009 yilinda Bayrampasa’daki bir spor kompleksinde benzer suçtan ötürü yakalandigi tespit edildi. Bu sebeple Mahsum K.’nin suç ortagi olan Selman K.’nin üyelik kartini kullanarak içeriye girdigi belirlendi. Sahislarin geçmiste karistigi suçlari da bulan polis ekipleri, sahislarin ikamet ettikleri adrese yakin noktalar yerine Kagithane’deki kompleksi hedef aldiklarini ögrendi.

Polis havuzda ve komplekste önlem aldi

Çalismalarin tamamlanmasinin ardindan Çaglayan Polis Merkezi Amirligi ekipleri, önceki hafta sali günü hirsizlik olayini gerçeklestirdiklerini tespit ettikleri iki sahsin saat 14.00-15.00 arasindaki erkekler için açik olan seansa gelme ihtimalleri üzerine kompleks içerisinde ve çevresinde genis önlem aldi. Polislerden biri seansin olacagi yere üye gibi girip mayo giyerek yüzme havuzunda beklerken, bir baska polis ise özel güvenlik görevlisi kiligina girerek kapi girisinde beklemeye basladi.

Seans baslamadan bir süre önce gelen Selman K., tuvalete gitme bahanesiyle komplekse giris yaptiktan sonra soyunma odasina girerek Haci Bilal A.’ya ait cep telefonunu çaldi ve 4 dakika sonra çikis yapti. Bunun üzerine sahsi durduran Kagithane polisi, elinde ve cebinde 2 adet cep telefonu oldugunu gördü. Sahsi suçüstü yakalayan polis ekipleri gözaltina alirken, kompleksin disinda bekleyen Mahsum B. ise kaçmaya çalisirken yine polis ekipleri tarafindan yakalandi. Yasananlar ise güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.

Gözaltina alinan 2 sahis, ifadeleri alinmak ve adli islemleri yapilmak üzere emniyete götürüldü. Emniyette islemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen hirsizlar, çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ele geçirilen telefonlar ise sahiplerine teslim edildi.
Kaynak: İHA