Patatesli Havuçlu Bezelye Nasıl Yapılır? Evde Kolay Patatesli Havuçlu Bezelye Tarifi

Patatesli havuçlu bezelye birçok kişi tarafından merak edilen lezzetler arasında yer almaktadır. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında patatesli havuçlu bezelye nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Peki, patatesli havuçlu bezelye nasıl yapılır? Patatesli havuçlu bezelye tarifi nedir? Patatesli havuçlu bezelye kaç kalori? İşte detaylar...

Patatesli Havuçlu Bezelye Nasıl Yapılır? Evde Kolay Patatesli Havuçlu Bezelye Tarifi
Birçok kişi tarafından en merak edilenler arasında patatesli havuçlu bezelye tarifi yer alıyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise patatesli havuçlu bezelye nasıl yapılır ve patatesli kolay bezelye tarifi yer alıyor. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bu tarif birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Sağlığa olan faydasıyla da uzmanlar tarafından önerilen besinlerdendir. Bezleye tarifini evinizde oldukça kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Patatesli havuçlu bezelye nasıl yapılır ve evde kolay bezelye tarifi için haberimizin detaylarını takip edebilirsiniz.

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler


Patatesli havuçlu bezelye tarifi birçok kişi tarifi merak ediliyor. Patatesli havuçlu bezelye akşam yemeklerinin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Konu kapsamında en sık araştırılanlar arasında ise patatesli havuçlu bezelye tarifi yer alıyor. İşte birçok kişi tarafından merak edilen patatesli havuçlu bezelye için gerekli malzemeler;

2 adet büyük boy patates

1 adet büyük boy havuç

1 kilogram ayıklanmış bezelye

2 adet küçük boy soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2,5 çay kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı pul biber

2,5 su bardağı sıcak su

Az sıvı yağ


Patatesli Havuçlu Bezelye Nasıl Yapılır? Evde Kolay Patatesli Havuçlu Bezelye Tarifi


Patatesli Havuçlu Bezelye Nasıl Yapılır?



Patatesli havuçlu bezelye birçok kişi tarafından merak edilen lezzetler arasında yer alıyor. Bu nedenle en merak edilen sorular arasında patatesli havuçlu bezelye nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Öncelikle soğanları küp küp doğrayın ardından salçayı da ekleyerek iyice kavurun. Tuz pul biber ve istediğiniz baharatları attıktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte 40 dakika boyunca kaynattıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.


Patatesli Havuçlu Bezelye Nasıl Yapılır? Evde Kolay Patatesli Havuçlu Bezelye Tarifi

Patatesli Havuçlu Bezelyenin Yanına Hangi Yemek Yakışır?


Patatesli havuçlu bezelye yapmak isteyen birçok kişi yanına en iyi gidecek yemek çeşitlerini de merak ediyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise patatesli havuçlu bezelyenin yanına ne yakışır ve bezelye yemeğinin yanına hangi yemek yapılır sorusu yer alıyor. Bezelye yemeği deyince çoğu kişinin aklına ilk olarak pilav gelmektedir. Bezelye ile en iyi giden tarifler arasında pilav yer alıyor. Fakat bezelye tarifinin yanında makarna veya bulgur pilavı da oldukça tercih edilen lezzetler arasında yer almaktadır.

Patatesli Havuçlu Bezelye Kaç Kalori?


Birçok kişi tarafından en merak edilen sorular arasında patatesli havuçlu bezelye tarifi kaç kalori sorusu yer alıyor. Diyet yapanlar ve kilo kontrolü sağlamak isteyenler tarafından bu konu sık sık aratılmaktadır. Oldukça sağlıklı bir lezzet olan bezelye uzmanlar tarafından da tüketilmesi tavsiye edilen yemekler arasında yer almaktadır. Bir porsiyon patatesli havuçlu bezelye yaklaşık 100 kaloridir. Bu nedenle gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen bu lezzetin yanında tercih edeceğiniz pilav konusunda dikkatli olmalısınız. Pilav karbonhidratlı bir besin olması sebebiyle kilo almanıza neden olabilir. Bu sebeple porsiyon kontrolünü sağlamak ve mümkünse bezelye yemeğini tek başına tüketmek en iyi tercih olacaktır.