Kis Aylarinin Kurtaricisi 'Panduf'

Kis aylarinda ayaklari üsüyenler çözümü ‘panduf’ giymekte bulunca satislar yükseldi.

Kis Aylarinin Kurtaricisi 'Panduf'
Halk arasinda ’panduf’ olarak bilinen içi yünlü, disi polar yapidaki ev ayakkabilari son yillarda kis aylarinin gözdesi oldu. Soguk havalarda ayaklarini üsütmek istemeyen vatandaslar pandufa ilgi göstermeye basladi.

Eskisehir’de uzun yillardir ayakkabicilik yapan Ömer Basçi, son birkaç yildir kis aylarinda ‘panduf’ satislarinin yüksek oldugunu söyledi.

Pandufun ev ayakkabisi olarak kullanisli olduguna dikkat çeken Basçi, Mart ayina kadar satislarinin sürdügünü belirtti.



“Insanlar panduf giyerek sorunu gideriyor”

Kisin üsütmek istemeyen vatandaslarin ‘panduf’ tercih ettigini söyleyen Ömer Basçi, ev ayakkabilarinin en az disarida giyilen botlar kadar önemli oldugundan bahsetti. Ayaklarin evdeyken de soguktan korunmasi gerektigini anlatan Basçi, “Kisin soguk havalarda insanlar, dogalgaz ve elektrik faturalari arttigi için bu tarz kislik ev ayakkabilarina yöneliyor. Bu aylarda revaçta olan bir ürün, hizli satiliyor. Pelüs olduklari için ayaklari sicak tutuyor zaten bu yüzden tercih ediliyor. Içlerine bakarsaniz oldukça tüylü ve elyaftan olusan bir ürün. Evde otururken ne kadar sicak olursa olsun ayaklarimiz bir türlü isinmaz. Insanlar ‘panduf’ giyerek bu sorunu gideriyor. Bundan 3-4 sene önce çok yaygin bir ürün degildi. Fakat insanlar ev ayakkabisinin çok kullanisli bir ürün oldugunu anladi. Bu sene gerçekten yogun ilgi oldu, elimizdekilerin çogunu sattik. Subat ayinin sonuna kadar satislari bu sekilde devam eder. Mart ayindan sonra insanlar evde yazlik giymeyi tercih ediyor. Biz de satislarimizi, stoklarimizi ona göre ayarliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA