200 Yillik Tahta Kizak Festivali Nefes Kesti

Artvin’de düzenlenen kar festivalinde 200 yillik tahta kizak yarismalari renkli görüntülere sahne oldu. Kar üstünde oynan horonun muhtesem uyumu ise havadan görüntülendi.

200 Yillik Tahta Kizak Festivali Nefes Kesti
Artvin’in Ardanuç ilçesine bagli Geçitli Köyü’nde bu yil 6.’si düzenlenen Kar Senligi 7’den 70’e büyük ilgi gördü. Tahta kizak, halat çekme, çuval yarislari renkli görüntülere sahne olurken, kar üstünde oynayan horon havadan görüntülendi.

Geçitli Köyü Muhtarligi tarafindan organize edilen kar senligine çok sayida vatandas kizaklariyla birlikte katildi.

Birbirinden farkli ekinliklerin düzenlendigi kar senliginde, 200 yillik gelenege sahip olan kizak yarisi da yapildi. Bin 700 rakimli Geçitli Köyünde, 1 metreye bulan karda düzenlenen yarislarda halat çekme, çuval ve tahta kizak yarislari kiyasiya mücadeleye sahne oldu.

“Karin önemli bir kültür zenginligi oldugunu belirtmek amaçli bir festival”

Geçitli Köyü Muhtari Taner Kaya yaptigi açiklamada, kis mevsimi ve karin çok önemli bir kültür ve zenginlik oldugunu belirterek karin olusturdugu kültür, birlik ve beraberligi yasatmak için bu senliklerin baslatildigini ifade etti.

Ayni zamanda ögrencilere karne hediyesi olarak bu senligi düzenlediklerini ifade eden Kaya, birlik ve beraberligin pekistigi bir ortam olusturduklarini söyledi.



Artvin merkez ve ilçelerinden festivale vatandaslarin yogun ilgi gösterdigini ifade eden Ardanuç Belediye Baskani Yildirim Demir ise “Köy muhtarliginin düzenledigi bir festival. Öncelikle emegi geçenlere tesekkürlerimi sunuyorum. Festivalimizde farkli etkinlikler var, konserler, yarismalar var” ifadelerini kullandi.

Yarislarin ardindan festivale katilan yerel sanatçilar esliginde kar üstünde horon oynandi. Horon oynayanlarin muhtesem uyumu havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA