Yildirim Belediyesi'nden Meslekî Egitime Anlamli Destek

Yildirim Belediye Bbaskani Oktay Yilmaz, Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde “akademik basariyi arttirma projesi” kapsaminda meslek lisesi ögrencilerine üniversiteye hazirlik kitaplari hediye etti.

Yildirim Belediyesi'nden Meslekî Egitime Anlamli Destek
Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde akademik basariyi arttirma projesi kapsaminda ögrencilere hafta sonu destekleme kurslari verildi.

Yildirim’da bulunan 8 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de projeye istirâk etti. Yildirim Borsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yildirim Beyazit Borsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yesil yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yildirim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yigitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde egitim gören 138 ögrenci projeye katildi.

Yildirim Belediyesi proje kapsaminda ögrencilerin kurs kitaplarini karsilayarak toplam 620 adet kaynak kitap dagitildi.

Yildirim’daki meslek liselerinin akademik basari oraninin arttirilmasi adina gelen talep üzerine 137 ögrenciye yardimci kitap desteginde bulunduklarini aktaran Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Ilçe Millî Egitim Müdürlügü ve Yildirim Kaymakamligimiz ortakliginda mesleki ve teknik Anadolu liselerinde akademik basariyi arttirma projesine destek verdik. Proje kapsaminda, pandemi sebebiyle 9 ile 10’uncu sinif egitimlerinde aksaklik yasayan ve su anda 11’inci sinifta egitim gören ögrencilerimizin üniversite sinavlarindaki basarilarini arttirmak için egitim destegi verilmekte. Bizler de Yildirim Belediyesi olarak meslek liselerimizdeki gençlerimiz gelecege daha iyi hazirlansin diye ögrencilerimizin kurs kitaplarini karsiladik. Bu önemsedigimiz bir proje. Gençlerimize katkisi olacagina inancim tam. Bunun yaninda gençlerimize desteklerimizi her daim sürdürüyoruz. Motivasyon seminerleri, ücretsiz üniversiteye hazirlik kurslari, deneme sinavlari bu desteklerden bazilari. Insan hem tas hem heykeltrastir. Kendine vurdugu darbelerle içindeki saheseri ortaya çikarir. Bizler inaniyoruz ki gençlerimiz emek verdikçe içlerindeki kisiyi ortaya çikaracaktir. Ben bu konuda gençlerimize güveniyorum. Projeye emek veren egitimcilerimize tesekkür ediyorum ve degerli ögrencilere basarilar diliyorum” dedi.

Program, Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Millî Egitim Müdürü Mustafa Sevinç ve okul müdürlerinin ögrencilere yardimci kitaplarini takdim etmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA