Sarigül'den YRP Genel Baskani Erbakan'a Ziyaret

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Baskani Fatih Erbakan’i ziyaret etti.

Sarigül'den YRP Genel Baskani Erbakan'a Ziyaret
Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Sarigül, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan’i YRP genel merkezinde ziyaret etti. Yaklasik 1 saat görüsme yapan iki lider, görüsme sonrasi ortak basin açiklamasi düzenledi.

Erbakan, görüsmeden duydugu memnuniyeti dile getirerek Sarigül ve heyetine görüsme için tesekkür etti.

“Türkiye için seçimden baska çikis yolu gözükmemektedir”

Görüsme sonrasi yapilan açiklamada sistemle ilgili olan konularda ve bagimsiz cumhurbaskani, meclisin güçlendirilmesi gibi konularda YRP ve TDP’nin mutabik oldugunu söyleyen Erbakan, “Insallah böyle daha saglikli ve daha adil bir sisteme geçis mümkün olur. Bunda da partilerimizin gayreti, çabasi Insallah etkili olur. Bütün bu aci gerçekler karsisinda iktidara buradan söylenebilecek olan daha fazla milleti oyalamamalari, daha fazla milleti perisan etmemeleri, sikip limon gibi suyunu çikarmaya artik sona erdirmeleri ve bir an evvel seçim sandigini milletin önüne getirip koymalaridir. Bundan baska Türkiye için bir çikis yolu su an için görülmemektedir. Seçim sisteminin adil olmasi ve temsilde adaleti saglayacak sekilde düzenlenmesi son derece önemlidir” dedi.



“Arzu ettigimiz en önemli model tarafsiz Cumhurbaskani”

Görüsmede Türkiye ile ilgili önemli konulari degerlendirdiklerini ifade eden Sarigül, cümlelerine Eski Basbakan Necmettin Erbakan’i anarak basladi.

Sarigül, “TDP olarak cumhurbaskaninin tarafsiz olmasini istiyoruz. Güçlü bir meclis ve bagimsiz bir yargi olmasini arzu ediyoruz. Disaridan bakan atanmasi fikrini dogru bulmuyoruz. Bugün açiklanan enflasyon oranlarinin gerçegi yansitmadigini bakkal, kasap ve manavlarimiz bize söylemekte. Asgari ücret artirilmistir ama daha uygulamaya geçmeden asgari ücret mutfaklarin ve pazarlarin son derece gerisinde kalmistir. TDP olarak 4 ayda bir asgari ücret mutlaka güncellenmelidir diyoruz” diye konustu.

Basin açiklamasi sonrasi birbirine tesekkür eden ikili son olarak fotograf çekindi.
Kaynak: İHA