Baskan Böcek, Sokak Hayvanlari Bakim Evi'ni Inceledi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Kepez Kirisçiler’de bitme asamasina gelen Sokak Hayvanlari Bakim Evi Projesi’nde inceleme yapti. Baskan Böcek, 42 dönüm üzerinde insa edilen modern bakim evinin Antalya için son derece önemli olduguna dikkat çekti.

Baskan Böcek, Sokak Hayvanlari Bakim Evi'ni Inceledi
Antalya’da yasan sahipsiz sokak hayvanlari için Türkiye’nin en modern tesislerinden birini yapan Antalya Büyüksehir Belediyesi, projede sona geldi. Baskan Muhittin Böcek, yeni yilin ilk mesai gününde Kepez Kirisçiler’de 42 dönüm arazi üzerinde 6 bin 800 metrekare kapali alana sahip Sokak Hayvanlari Bakim Evi Projesi’nde inceleme yapti.

“Her detay düsünüldü”

Baskan Böcek, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mustafa Gürbüz, Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskani Seda Özel, Fen Isleri Dairesi Baskani Serkan Temuçin ve yüklenici firma yetkililerinden çalismalarla ilgili bilgi aldi. Betonarme islerinin ardindan duvar ve siva imalatlari da tamamlanan projede can dostlar için her detayin en ince ayrintisina kadar düsünüldügünü söyleyen Baskan Muhittin Böcek, sokak hayvanlarinin da bir canli oldugunu ve onlarin da yasamaya hakki oldugunu vurguladi.

“Vatandaslarimiz güven içinde dolasabilecek”

Vatandaslarin güven içerisinde dolasabileceklerini söyleyen Baskan Böcek, “Hem sokak hayvanlarimizin rehabilitasyonunu hem de insanlarimizin sagligini önemsiyoruz. Ülkemizde son günlerde meydana gelen bazi hadiseler var. Sevgili hemsehrilerim huzur ve güven içerisinde parklarda olabilecek özgürce dolasabilecek. Bir taraftan da yasama hakki var dedigimiz kedilerimiz köpeklerimiz sokaklardan alinacak, rehabilite merkezinde tedavi edilerek, asilanacak. Ardindan dogal yasam alanlarina geri birakilacaklar” diye konustu.



“Her ayrinti düsünüldü”

Her ayrintinin düsünüldügü belirten Baskan Böcek, “Burada hayvanseverlerimizi, okullarimizi çocuklarimizi agirlayacagimiz; oyun gruplarinin ve parklarin oldugu alanlar olusturuyoruz. Hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Bin 312 kedi, 732 köpek kapasitesiyle Türkiye’nin en modern ve en üst seviye imkanlarini bünyesinde barindiracak modern Sokak Hayvanlari Bakim Evi’nde her ayrinti düsünüldü. Bakimevi genis barinak ve yasam alanlari, yerden isitmali ve modern sogutma sistemleri gibi özelliklere sahip olacak.
Kaynak: İHA