Yüksekova'da Asiri Soguklar Hayati Donma Noktasina Getirdi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde eksi 25 dereceye kadar varan asiri soguklar, hayati adeta donma noktasina getirdi.

Yüksekova'da Asiri Soguklar Hayati Donma Noktasina Getirdi
Yüksekova ilçesinde yogun kar yagisi sonrasinda ilçe kara gömülürken, kar sonrasi baslayan asiri soguklar ise hayati adeta donma noktasina getirdi. Sibirya soguklariyla beraber baraj ve dereler dondugu ilçenin yüksek kesimlerde kar kalinligi 6 metreye kadar ulasti.

Istanbul’da 40 santimetrelik kar yagisi sonrasinda hayatin felç oldugunu ifade eden Sahabettin Dogan isimli vatandas, “Ben ilk kez Istanbul’da bu kadar kar ve hayatin durdugunu gördüm. Halbuki biz yillardir Yüksekova’da en çetin kis sartlariyla mücadele ediyoruz. 5 metreyi geçen karla aylarca hayat sürdürüyoruz. Oysa Istanbul’da 40 santim kar yagisinin ardindan hayat adeta orada durdu. Trafik kilitlendi, araçlar 3 gün boyunca yollarda birakildi ve vatandaslar evlerine gidemez oldu. Ama biz bunu kat kat daha fazla yasiyoruz ve en güzel sekilde de atlatiyoruz” dedi.

5 metrelik karin bile kendilerini evlere hapsetmedigini belirten Murat Ural isimli vatandas da, ’’Istanbul’a 40 santim kar yagdi ve hayat durma noktasina geldi. Biz Yüksekova’da yillardir 5 metreyi ve hatta yüksek kesimlerde 8 metreye kadar karla mücadele ediyoruz. Biz bu duruma alistik. Eminim Istanbullular bu kar kalinligini görselerdi, evden bile çikmayacaklardi. Biz bu sikintilara ragmen isimize gittik. Kar berekettir, rahmettir. Kar yagisi belki bu sene kurakligi da bitirecektir’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA