Osmaniye Valisi Yilmaz'dan Omicran Uyarisi

Saglik Bakanligi’nca açiklanan insidans haritasina göre vaka sayisinda düsüs yasanan Osmaniye’de korona virüs denetimlerine katilan Vali Erdinç Yilmaz, Omicran’a karsi vatandaslari uyardi. Mücadelede asinin da önemine dikkat çeken Yilmaz, yeni varyant Omicran’a karsi dikkat edilmedigi takdirde önümüzdeki süreçte Osmaniye’de vaka sayilarinda artisin olabilecegini söyledi.

Osmaniye Valisi Yilmaz'dan Omicran Uyarisi
Saglik Bakani Fahrettin Koca tarafindan haftalik olarak açiklanan korona virüs haritasina göre 1-7 Ocak tarihleri arasinda 100 binde 123,05 oraninda seyreden vaka sayilari son hafta 100 binde 99,53 oraninda açiklandi. Geçen hafta açiklanan vaka sayisi ile son hafta açiklanan vaka sayisi arasinda 100 binde 23,52 oraninda düsüs yasanan Osmaniye’de korona virüs denetimleri hiz kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda göreve geldigi ilk günden beri korona virüs denetimlerine katilan Vali Erdinç Yilmaz, yeni varyant olan Omicran’a karsi vatandaslari uyardi. Korona virüsle mücadelede Osmaniye’nin iyi durumda oldugunu ifade eden Vali Yilmaz, “Su anda iyi durumdayiz fakat bu yeni varyant çok hizli yayiliyor. Eger çok dikkat etmezsek, hep birlikte bu mücadeleyi sürdürmezsek önümüzdeki süreçte Osmaniye’mizde bu artisin olma ihtimali yüksek görünüyor” dedi.

Mücadelede asinin da önemine dikkat çeken Vali Erdinç Yilmaz, “Korona virüs tedbirlerine yönelik denetimlerimizi bugün de sürdürüyoruz. Su anda iyi durumdayiz fakat bu yeni varyant çok hizli yayiliyor. Eger çok dikkat etmezsek, hep birlikte bu mücadeleyi sürdürmezsek önümüzdeki süreçte Osmaniye’mizde bu artisin olma ihtimali yüksek görünüyor. Dolayisiyla artis yasanmadan hep beraber tedbirlere hassasiyetle uyalim ve asilarimizi olalim. Biz Osmaniye olarak bu mücadeleyi çok basarili bir sekilde sürdürdük. Insallah bunu hep sürdürelim. Bunu basaracagimiza inaniyorum. Bütün Osmaniyeli hemserilerime bir kez daha çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Denetimlerde Vali Erdinç Yilmaz’a Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Hulusi Akkus, Il Saglik Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, 112 Acil Çagri Merkezi Müdür Guddusi Arik eslik etti.
Kaynak: İHA