KKTC'deki Halk Vakfi Yasli Bakimevi Ile Ilgili Sorusturma Baslatilacak

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basbakani Faiz Sucuoglu, Halk Vakfi Yasli Bakimevi’nde çekilen skandal görüntüler sonrasi olaya el koydugunu belirterek, sorusturma baslatilacagini duyurdu.



Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Iskele ilçesine bagli Sinirüstü köyünde bulunan Halk Vakfi Yasli Bakimevi’ne ait skandal görüntüleri ortaya çikmasinin ardindan KKTC Basbakani Faiz Sucuoglu, bakimevi ile ilgili pazartesi günü sorusturma baslatilacagini duyurdu. Sucuoglu yaptigi açiklamada, söz konusu bakimevinin geçici süreligine Iskele Belediyesinin üstlenmesi konusunda karar aldiklarini ve 3 kisilik bir personelin görevlendirilecegini aktardi. Sucuoglu, bakimevi için KKTC Vakiflar Genel Müdürlügü ile görüstügünü ve mevcut yönetimden hemen alinacagini açiklayarak, bakimevinde yasananlarin son derece üzüntü verici oldugunu aktardi.

“Biz böyle degildik, Kibris Türkü böyle degildi”

Sucuoglu, “Siz anne ve babanizi oraya birakip bir daha gitmiyorsunuz. Biz böyle degildik, Kibris Türkü böyle degildi. Neden bu kadar duyarsiz ve yok sayici olan bir topluluk haline geldigimizi anlamakta büyük bir sikinti çekiyorum ve büyük bir hayal kirikligi yasiyorum” dedi.

Saglik Bakani oldugu dönemde söz konusu bakimevini en on kez ziyaret ettigini ifade eden Sucuoglu, bu kadar kisa sürede bakimevinin bu hale gelecegini hiç beklemedigini aktardi.

Sucuoglu, geceleri bakimevindeki görevli hemsirelerin olmadigini ve bakimevinde kalan yasli vatandaslarin ilaçlarini alamadigini ifade ederek, bakimevinde yasananlari tam bir “kaos” ve “rezalet” olarak nitelendirdi.

“Bundan sonra çok siki bir sekilde artik denetleyecegiz”

Yasanan yetki tartismasi konusuna deginen Sucuoglu, “Biz bu yetkiyi aliriz. Kimseyi de dinlemem. Bu isin en yakin takipçisi olacagim pazartesi de ilk is olarak bakimevine giderek olayi yerinde takip edecegim” dedi.

Sucuoglu, “Ortadaki yetki zafiyeti beni hiç ilgilendirmez. Beni orada ilgilendiren yaslilarimizin düstükleri durumdur. Bundan sonra çok siki bir sekilde artik denetleyecegiz. Böyle bir seyi kendimize hiç yakistiramadim” ifadelerini kullandi.

Halka seslenen Sucuoglu, asili ve test sonucu negatif olan vatandaslarin bakimevlerini ziyaret etmelerini istedi.

Skandal görüntüler infiale neden oldu

Bakim evine ait skandal görüntüler, Mehmet Kumser tarafindan sosyal medyada paylasilmasinin ardindan ülkede infiale neden olmustu. Bakimevini insanligin bittigi yer olarak nitelendiren Kumser, “Kelimelerin tükendigi bir yerde yasiyorlar. Duvarlarda küfler var. Bazi insanlari yataklara baglamislar” demisti.

Yaklasik 29 yildir Vakiflar Idaresi bünyesinde yari özerk bir yapi ile yaslilara hizmet veren bakimevindeki yardima muhtaç 40 yaslinin, son yillarda yasanan ekonomik sorunlar nedeniyle zor durumda oldugu ortaya çikmisti.
Kaynak: İHA