Karli Zeminde Oynanan Ciritte, At Üzerinden Düsen Ciritçinin Ayagi Kirildi Turnuva Yarida Kaldi

Bayburt’ta Çoruh Atli Spor Kulübü ile Bayburt Atli Spor Kulübü arasinda karla kapli sahada oynanan cirit turnuvasinda talihsiz olay yasandi. Turnuvada 3 at kayarak düserken, bir ciritçinin ise ayagi kirildi.

Karli Zeminde Oynanan Ciritte, At Üzerinden Düsen Ciritçinin Ayagi Kirildi Turnuva Yarida Kaldi
Bayburtlular, soguk havada ve kar üzerinde oynanan cirit müsabakalarina yogun ilgi gösterdi. Vatandaslar turnuvanin yapildigi cirit sahasina erkenden gelerek, karsilasmalarin baslamasini heyecanla beklediler. Turnuvanin baslamasiyla birlikte heyecanli bekleyis sona erdi. 15 Temmuz Atli Spor Kulübü Baskani Vahdettin Topyay, soguk havaya ragmen ata sporu olan ciridi yasatmak için ellerinden geleni yaptiklarini dile getirerek, "Bu soguk ve karli havada ata sporumuzu yasatmak için buradayiz. Bize emanet edilen bu sporu, bizden sonraki nesillere aktarmanin gayreti içerisindeyiz. Atlarin hazirlanmasi, buraya gelmesi en az 3-4 saatlik bir olay. Cirit sporumuzu bu sekilde, bu havaya ragmen devam ettirmeye, yasatmaya çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.

Eski ciritçi Hasbi Köprücü uzun yillar cirit sporuyla ilgilendigini söyleyerek, genç ciritçilerin turnuvasini izlemek için soguk havada cirit sahasina geldigini belirtti.

Bayburt Atli Spor Kulübü ciritçisi Eren Akburak ise soguk hava sartlarinin cirit oynamaya engel olmadigini vurgulayarak, "Birazdan turnuvaya baslayacagiz, soguk hava bize engel olmuyor, ciridimizi oynuyoruz. Iki takima da basarilar dilerim, insallah kazasiz belasiz bir maç oynayacagiz" seklinde konustu.

Atlarin sahaya gelmesiyle birlikte baslayan turnuva basladiktan kisa bir süre sonra atlarin kaymasi sonucu 2 ciritçi at üzerinden düstü. Saglik durumlari iyi olan ciritçiler turnuvaya kaldiklari yerden devam ettiler. Turnuvanin ortalarina dogru ise Taner Yildirim isimli ciritçi, elindeki cirit degnegini rakibine firlatacagi esnada, at karli zeminde kayarak binicisiyle birlikte düstü. Ayagi atin altinda kalan Yildirim’i at bir müddet sürükledikten sonra durabildi. Turnuva yarida kesilerek, olay yerine ambulans ve 112 saglik ekipleri çagrildi. Ilk müdahalesi yapilan Yildirim’in ayaginin kirildigi belirlenerek tedavisi yapilmak üzere Bayburt Devlet Hastanesine götürüldü.
Kaynak: İHA