Karacabey Belediyesi Kar Sinavini Basariyla Atlatti

Marmara Bölgesi’nde hayati durma noktasina getiren yogun kar yagisi geride kalirken, Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan en yogun 4 gün boyunca uyguladiklari titiz çalismalarla vatandaslarin magduriyetini en aza indirdiklerini söyledi.

Karacabey Belediyesi Kar Sinavini Basariyla Atlatti
Marmara Bölgesi’nde yogun olarak gerçeklesen kar yagisi, birçok sehirde hayati durma noktasina getirdi. Meteorolojiden yapilan uyarinin ardindan, Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan’in talimatiyla ilçe genelinde teyakkuza geçen ekipler, dört bir yanda Bursa Büyüksehir, BUSKI, Karayollari ve D SI ekipleri ile koordineli çalisarak, vatandaslarin yogun kar yagisindan en az derece etkilenmelerini sagladi. Özellikle pazar günü ve sonrasindaki 4 gün boyunca bölgede etkili olan kar yagisinda 2 greyderin toplam 560 kilometrelik yolda, yol açma çalismasi gerçeklestirdigini belirten Baskan Özkan, “Bunun yaninda belediyemize ait 2 kar küreme ve tuzlama araci ile toplam 970 kilometrelik yolda çalisma gerçeklestirilmistir. 13 is makinesi, 4 traktör, 9 araç ve toplamda 110 kisilik ekip, 24 saat esasina dayali vardiya sistemiyle çalisti. 4 günlük süre boyunca 150 tonluk tuz yollara atildi” dedi.

1 hafta boyunca sokak hayvanlari için de neredeyse araliksiz sekilde, sehrin çesitli noktalarinda beslemeler yapildigini belirten Özkan, sehirdeki tüm canlilar için seferber olduklarinin altini çizdi. Öte yandan belediye, sehir pazarinin kuruldugu gün hem esnaf hem vatandaslarin soguktan etkilenmemeleri adina ücretsiz 5 bin kisilik sicak çorba ikraminda bulundu. Cami, park ve yogun kullanilan resmi kurumlarin giris ve park alanlari da kisa sürede açilarak kullanilabilir hale getirildi.

Kar yagisi ve sonrasinda özellikle servisle ise giden vatandaslarin etkilenmemeleri için sabahin erken saatlerinde tuzlama ve yol açma çalismalarinin devam ettigi belirtilirken, kar sonrasi ilk önce ana yollar olmak üzere tüm riskli bölgelerde tutan buzlar da ortadan kaldirildi. Özellikle çatilardan sarkan buz sarkiklari ekipler tarafindan tek tek kirildi.

Temizlik Isleri Müdürlügü ve Destek Hizmetleri Müdürlügü ile Park Bahçeler Müdürlügü ekipleri de sehir içindeki çalismalara destek oldu. Özkan, “Sadece yollar degil vatandaslar tarafindan yogun kullanilan kaldirimlarda da temizleme islemlerimiz sürdü” dedi.

Özkan, 4 gün boyunca merkez ve kirsalda incelemelerini bizzat yaparak ekiplerin koordinasyonunu ve çalismalarini da yakindan takip etti.
Kaynak: İHA