Istanbul Karla Kapliyken Asi Olmaya Geldiler

Istanbul karla kapliyken 58 yasindaki Ünzile Bozdag ile kizi Kamile Nur korona virüs salginina karsi Turkovac asisi olabilmek için hastaneye gitti. Anne kiz, “Yollar kapali oldugu halde bile çikip geldik, olduk” dedi.

Istanbul Karla Kapliyken Asi Olmaya Geldiler
Geçtigimiz günlerde Istanbul’da etkili olan yogun kar yagisi birçok olumsuzluga neden olmustu. Araçlar uzun süre yollarda kalirken kapanan yollara ragmen kimi vatandaslar korona virüs salginina karsi asilarini olmayi ihmal etmedi. Esenler’de yasayan 58 yasindaki Ünzile Bozdag ve 28 yasindaki Kamile Nur Bozdag da yogun kara ragmen asi randevularini alarak Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’ne geldi. 25 Ocak’ta hastaneye gelerek yerli asi Turkovac’tan olan anne kiz o anlari anlatti. Hava sartlari kötü olsa da salgina karsi asinin önemli oldugunu belirterek hatirlatma dozu tercihini yerli asidan yana kullanan 58 yasindaki Ünzile Bozdag, “Turkovac, hatirlatma asisini yaptirdik. Soguk, yollar kapali, zor geldik” dedi.



“Yollar kapali oldugu halde çikip geldik, olduk”

Asi olmak için yerli asiyi bekledigini, kara ragmen asisini yaptirmak için hastaneye geldigini anlatan 28 yasindaki Kamile Nur Bozdag, “Ben de Turkovac oldum, ilk dozu oldum. Zaten Turkovac’in çikmasini bekliyordum. Anca randevu alip gelip olabildim. Yollar kapali oldugu halde çikip geldik, olduk” ifadelerini kullandi. Yerli asidan yaptiran bir baska vatandas ise “Karli havada geldik, biraz zor oldu ama yerli ve milli oldugu için randevumuzu da aldik hizli bir sekilde 3. dozumuzu olalim dedik" diye konustu.

Kaynak: İHA