Haliliye'de Metruk Binalar Bir Bir Yikiliyor

Sanliurfa’nin Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat’in talimatiyla riskli oldugu tespit edilen metruk yapilar, talep üzerine güvenlik tedbirleri alinarak bir bir yikiliyor.

Haliliye'de Metruk Binalar Bir Bir Yikiliyor
Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat’in talimatiyla riskli ve metruk yapilarin yikimi gerçeklesiyor.

Yapi kontrol müdürlügü, ilçe genelinde yürüttügü saha çalismalari ve vatandaslardan gelen talepler dogrultusunda riskli ve metruk yapi tespit çalismalarini devam ettiriyor. Teknik ekipler tarafindan yapilan saha çalismalari dogrultusunda riskli oldugu tespit edilen metruk yapilar, inceleme sonrasi yapilan tahliye isleminin ardindan yikiliyor.

Bu kapsamda yapi kontrol müdürlügüne bagli ekipler, Ipekyol Mahallesinde 2 yapi olmak üzere Sair Nabi Mahallesi, Süleymaniye Mahallesi ve Hizmali Mahallesinde riskli ve metruk 5 yapinin tespitini sagladi. Tespiti yapilan meskenlerin yasal sürecinin tamamlanmasinin ardindan yikim çalismalari, güvenlik tedbirleri çerçevesinde gerçeklesti.

Vatandaslardan gelen talep üzerine Haliliye ilçesi riskli ve metruk yapilardan arinirken, riskli ve metruk binalar için saha çalismalarinin devam ettigi ve tespiti yapilan binalarin yikimi için çalismalarin devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA