Göç Idaresi Genel Baskanligindan Fatih Altayli'nin Iddialariyla Ilgili Yalanlama

Göç Idaresi Genel Baskanligi, gazeteci Fatih Altayli’nin bir gazetede kaleme aldigi “Resmi Sitede FETÖ Reklami” baslikli yazisinda ileri sürülen iddialarin gerçekleri yansitmadigini belirterek bir açiklama yayimladi.

Göç Idaresi Genel Baskanligindan Fatih Altayli'nin Iddialariyla Ilgili Yalanlama


Göç Idaresi Genel Baskanligi, gazeteci Fatih Altayli’nin bir gazetede kaleme aldigi “Resmi Sitede FETÖ Reklami” baslikli yazisinda ileri sürülen iddialarin gerçekleri yansitmadigini belirterek bir açiklama yayimladi. Kuruma ait “Live in Türkiye” isimli internet sitesinde terör örgütü FETÖ’nün reklaminin yapildigina dair iddialarin gerçek disi oldugunu belirten Göç Idaresi Genel Baskanligi, konuyla ilgili yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

“Habertürk gazetesi köse yazari Fatih Altayli’nin 29 Ocak 2022 tarihinde yayimlanan ‘Resmi Sitede FETÖ Reklami’ baslikli yazisinda; Göç Idaresi Baskanligina ait ’Live in Türkiye’ sitesinde Türkiye’de konut bulmak için üç sitenin önerildigi ve bu siteler içerisinde FETÖ Terör Örgütüne aidiyeti nedeniyle kapatilan Zaman Gazetesi’nin isminin geçtigi iddiasinda bulunmustur. Haberde bahsedilen içerikler kesinlikle Göç Idaresi Baskanligimiza ait Live in Türkiye sitesinde yer almamakta olup, kurumumuza ait sitede FETÖ Terör Örgütünün reklami yapildigi iddialari da gerçegi yansitmamaktadir. Live in Türkiye sitesi, Baskanligimizca Türkiye’de yasayan veya yasamayi düsünen tüm yabancilari, Türkiye’de yasama dair pek çok konuda bilgilendirmek üzere hazirlanmis bir sitedir. 21 Ocak 2022 tarihinde hizmete açilan siteye www.liveinturkiye.com adi ile erisim saglanmaktadir. Dolayisiyla halihazirda erisime açik olan sitenin www.liveinturkey.gov.tr oldugu ve Fatih Altayli’nin iddialari üzerine sitenin kapatildigi seklindeki ifadeler tamamen gerçek disidir. Fatih Altayli’nin yazisinda yer alan ifadelerin Google arama motoruna Live in Turkey yazildiginda listelenen sonuçlar arasinda oldugu ve asagida görseli sunulan www.internations.org adli sitenin Living in Turkey baslikli bölümünde yer aldigi görülmektedir. Bahse konu site ve içerik ile kumumuza ait olan Live in Türkiye’nin hiçbir baglantisi bulunmamaktadir. Kurumumuza ait olan barinma ile ilgili bilgilerin yer aldigi sitemizin ilgili bölümü asagida belirtilen sekilde olup, hiçbir gazete ve kisiye atif yapilmamaktadir.”
Kaynak: İHA