Balikesir'de Zeytinyagi Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezlerin Balikesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytinyagi çiftçinin yüzünü güldürdü.

Balikesir'de Zeytinyagi Çiftçinin Yüzünü Güldürdü
Fiyatlarin çiftçilerin yüzünü güldürdügünü anlatan Burhaniye Ziraat Odasi Baskani Ali Duman, eski yillarda bir litre yagin bir kilo peynire esdeger fiyattan satildigini anlatirken, simdilerde de zeytinyagi fiyatlarinin peynire yaklastigini söyledi.

Üreticinin yüzünün güldügünü anlatan Burhaniye Ziraat Odasi Baskani Ali Duman, “Bu sene, geçen seneye göre çiftçinin yüzü güldü” dedi.

Üreticilerden Sinem Çagil da, “Biz de zeytinyagi satiyoruz. Üretimini de yapiyoruz. Burhaniye, Kuzey Ege’deki en kaliteli zeytin yaglarinin üretildigi bölge. Buranin rüzgarlari, oksijeni, zeytine hakkini veriyor bence. Bu sene zeytinyagi, uzun zaman sonra ilk defa üreticinin yüzünü güldürdü. Hem rekolte iyi hem de fiyatlar iyi. Yag bu sene her seyden daha kiymetli. Eskilerin söyledigi gibi bir kilo zeytinyagi bir kilo peynire denk gelmeye basladi” dedi.

Yilmaz Özcan ise, “Kendi zeytinlerimizden emek vererek degerlendirdigimiz zeytinlerimizden fabrikada kaliteli yag üretimini sagliyoruz. Bu ürünleri de çevremize duyurarak kendi imkanlarimizla satiyoruz. Bu sene fiyatlari 70 lira olarak belirledik” diye konustu.

Kaynak: İHA