Avukata Beyzbol Sopali Saldirida Bulunan Sanik Için Istenen Ceza Belli Oldu

Küçükçekmece’de avukat Osman Karakus’un tahliye davasi açtigi Murat Yarasir tarafindan beyzbol sopasi ile darp edilmesine iliskin yürütülen sorusturma tamamlandi. Hazirlanan iddianame kapsaminda sanik Yarasir’in 16 yildan 27 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

Avukata Beyzbol Sopali Saldirida Bulunan Sanik Için Istenen Ceza Belli Oldu
Küçükçekmece’de avukat Osman Karakus’un tahliye davasi açtigi Murat Yarasir tarafindan beyzbol sopasi ile darp edilmesine iliskin yürütülen sorusturma tamamlandi.

“Adam olan çikar yüzüme söyler”

Küçükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 26 Aralik 2021’de meydana gelen olay anlatildi. Iddianamede müsteki avukat Osman Karakus ile sanik Murat Yarasir’in ayni apartmanda yasadigi belirtildi. Iddianamede müsteki ile sanik arasinda geçmisten gelen bir husumet bulundugu da aktarilarak, avukat Karakus’un sanigin ikamet ettigi dairenin sahibi Hasan Yerlikaya’nin vekilligini yaptigi açiklandi. Avukat Karakus’un, sanik Yarasir’in ikametinden tahliye edilmesi için vekillik görevi geregi yasal yollara basvurdugu da iddianamede belirtildi. Olay tarihinde müstekinin ve sanigin yasadigi apartmanda toplanti oldugu belirtilen iddianamede, toplanti öncesinde apartman Whatsapp grubunda taraflar arasinda tartisma yasandigi belirtildi. Müsteki Osman’in Whatsapp grubuna ev sahibinden aldigi vekaletname ve evden tahliye için açilan davanin dilekçe örnegini gönderdigi iddianamede ifade edildi. Sanik Yarasir’in bunun üzerine Whatsapp grubuna “Bizimle ilgili konulari buradan paylasan ve toplantiya katilmamak için bahaneler üreten kisiye herkesin içinde söylüyorum adam olan çikar yüzüme söyler erkeklik adamlik baskalarinin arkasindan konusup sonra kaçan kisi degildir. Adam olan erkek olan gelip toplantida da bulunur sorunu varsa sorunlu olan kisiyle görüsür. Arkadan is çevirmez. Bunu adam ve erkek olan kisi yapar. Olmayan da böyle yapar" seklinde sayginligi rencide edici ve hakaret içerikli mesajlar gönderdigi, bunun üzerine müsteki Osman’in da "...Senin gibi s pabuç birakacak adam degilim” seklinde mesaj gönderdigi iddianamede açiklandi.

“Çik apartmanin garajinda kapisalim, var misin?"

Taraflar arasindaki tartismadan sonra sanigin müstekiye hitaben “Adamsan, erkeksen, ben asagi inecegim. Çik apartmanin garajinda kapisalim, var misin?" seklinde mesaj gönderdigi ve müstekinin de "Gel bakalim" seklinde karsilik verdigi iddianamede belirtildi. Taraflarin apartman otoparkina indikleri ve sanigin beyzbol sopasi ile müstekinin bas ve çesitli yerlerine vurdugu da iddianamede anlatildi. Öte yandan sanigin müsteki avukata vurdugu sirada bagirarak öldürecegini ve kafasini patlatacagina dair söylemlerde bulundugu da belirtildi. Kavganin çevredeki insanlar tarafindan ayrildigi ifade edilen iddianame kapsaminda ifadesi alinan sanik Murat Yarasir suçlamalari kabul etmedi.

27 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi

Iddianamede Yarasir’in ‘nitelikli kasten öldürmeye tesebbüs’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarindan 16 yildan 27 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi. Kabul edilen iddianame kapsaminda sanigin önümüzdeki günlerde yargilanmasina baslanacak.
Kaynak: İHA