Atina Sahilinde Bulunan Yarali Balina Tedavi Edilerek Yeniden Suya Birakildi

Yunanistan’in baskenti Atina’nin Alimos sahilinde bulunan balina, tedavisinin tamamlanmasinin ardindan yeniden denize birakildi.

Atina Sahilinde Bulunan Yarali Balina Tedavi Edilerek Yeniden Suya Birakildi


Yunanistan’in baskenti Atina’nin güneyinde yer alan Alimos’ta geçtigimiz günlerde sahile vuran yarali Cuvier gagali balinasi iyilesti. Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanligina göre veterinerler, Sahil Güvenlik görevlileri ve dalgiçlarin yardimiyla kiyidan kurtarilan balinaya testler yapildi. Sivi kaybi, akyuvar azligi ve kansizlik sorunu yasadigi tespit edilen balina, siki gözetim altinda tutularak tedavi edildi. Yunanistan Çevre Bakani Yardimcisi Georgios Amyras bugün yaptigi açiklamada, balinanin tedavisinin ardindan yeniden denize birakildigini duyurdu.

Balinanin sahile nasil vurdugu henüz bilinmiyor. Ilk kez Persembe günü fark edilen balina, küçük bir körfezde sig sularda mahsur kalmis, ilaç verildikten sonra denize birakilmisti. Ancak balina Cuma günü yeniden sahile gelmis, Yunanistan Attika Kurtarma Ekibi Baskani Spyros Chrysanthopoulos balinanin durumunun daha ciddi oldugunu, çene, sirt ve alin bölgesinden yaralandigini belirtmisti. Derin sularda yasayan cuvier gagali balinalar, sik sik Yunanistan’in güneyindeki Girit Adasi ile batisindaki Lefkada Adasi açiklarinda görülüyor.
Kaynak: İHA