AK Parti'li Turan'dan CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'na Tepki

AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Diyarbakir ziyaretinde söyledigi, “Bu ülkeye demokrasi gelecekse, bunun yolu Diyarbakir’dan geçer” sözlerine tepki gösterdi. Turan, “Demokrasinin yolu; Çanakkale ruhundan, Mehmet Akif’in memleketinden, tüm Türkiye’de esit vatandaslikla, esit yurttaslikla beraber omuz omuza geçer. Neden bir il digerlerinden önce gelsin? Biz 81 ilimizi esit görüyoruz” dedi.

AK Parti'li Turan'dan CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'na Tepki
AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde Bayramiç Asim’in Nesli Dernegi’nin düzenledigi Futsal Turnuvasi final karsilasmasina katildi.

Maç öncesinde gazetecilere açiklamalarda bulunan Turan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Diyarbakir ziyaretinde söyledigi, “Bu ülkeye demokrasi gelecekse, bunun yolu Diyarbakir’dan geçer” sözlerine tepki gösterdi.

Demokrasinin yolunun Çanakkale ruhundan ve Mehmet Akif’in memleketinden geçtigini belirten Turan, “Diyorlar ki, ‘Demokrasinin yolu Diyarbakir’dan geçer.’ Hayir, Demokrasinin yolu; Çanakkale ruhundan, Mehmet Akif’in memleketinden, tüm Türkiye’de esit vatandaslikla, esit yurttaslikla beraber omuz omuza geçer. Neden bir il digerlerinden önce gelsin? Biz 81 ilimizi esit görüyoruz. Tüm vatandaslarimizi hangi partiye oy verirse versin, hangi mezhepten, hangi anlayistan olursa olsun esit görüyoruz. Hangi hakla demokrasinin yolu Diyarbakir’dan geçecekmis? Demokrasinin yolu Çanakkale Savaslarinda en güzel fotografi veren, Çanakkale Ruhundan geçer. Biz Çanakkale’de milli mücadelemizi yazarken, egemenlik, bagimsizlik kavgamizi verirken, sagimizda kim var diye sorduk mu? Solumuzdaki kim diye sorduk mu? Kadin, erkek, genç, yasli, Müslüman, Türk, Kürt mü, Alevi, Sünni diye sorduk mu? Bu bayragin birligine, bu vatanin dirligine inanan kim varsa, beraber olmayi görev bildik. O yüzden bir daha söylüyorum, Çanakkale ruhu demokrasinin çevrilecegi en önemli adrestir. Ne Diyarbakir, ne de baska yer. Çanakkale ruhu bu milletin beraberligi, esasi ve aslidir. Siyasi pusulasindan çikacak, siyasi kiblesini bozan kim varsa hatirlatmak isterim ki bu memleketin kalbi Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde atar. Baska adres aramak yanlistir. Mutlaka bu hatadan dönülmelidir” diye konustu.

Kaynak: İHA