214 Bin TL'ye Otomobil Aldi, Polisin Telefonuyla Sok Yasadi

Istanbul’da otel isletmeciligi yapan Beyhan Kiliçaslan’in basi Ordu’da 214 bin TL’ye aldigi otomobil ile derde girdi.

214 Bin TL'ye Otomobil Aldi, Polisin Telefonuyla Sok Yasadi
Araci satin aldiktan 10 ay sonra polisten gelen telefonla aracin çalinti oldugunu ögrenen Kiliçaslan hayatinin sokunu yasadi. Yapilan incelemede, Hakkari’de yanan baska bir aracin sase ve motor numaralarinin araca monte edildigi ve aracin ’change’ otomobil oldugunun anlasilmasiyla Kiliçaslan ikinci bir sok yasadi.

Istanbul’da otel isletmeciligi yapan Beyhan Kiliçaslan, geçen nisan ayinda arkadasi ile birlikte Ordu’ya gitti. Dönüs hazirligi yaptiklari sirada, Ordu Ünye’de ekspertiz olan arkadasinin dükkanina gelen S.V. aracini satmak istedigini belirtti.

Babasina otomobil almak isteyen Kiliçaslan, 214 bin TL’ye anlasip Hyundai marka araci satin aldi. Ekspertiz ve sigorta kayitlarindan olumlu sonuç alan araç Istanbul’a geldikten 10 ay sonra, polisten gelen telefon ile çalinti süphesi oldugu gerekçesiyle incelemeye alindi. Detayli hasar ve ekspertiz incelemesi için cebinden 2 bin TL veren Beyhan Kiliçaslan, aracinin çalinti oldugunu ögrenince hayatinin sokunu yasadi. Satin aldigi araca muayene ve sigorta yaptiran Kiliçaslan, ayni zamanda Hakkari’de yanan baska bir aracin sase ve motor numarasinin satin aldigi araca monte edildigini ögrendi. Satin alip 10 ay kullandigi aracinin change olugunu ögrenen Kiliçaslan’in aracina tedbir konuldu.

Beyhan Kiliçaslan, ”Ordu’ya gezmeye gittim bir arkadasim ile birlikte. Orada arkadasimin ekspertiz dükkani vardi oraya gelen bir araçti. Araci satiyoruz almak ister misiniz diye teklif ettiler. Biz de babama araba bakiyorduk, araci alalim dedik. O dükkanda ekspertizini yaptirdik. Sonra notere gidip satisini aldik. Hasar kayit sorgularini atmistik onun öncesinde. Herkes nasil araç aliyorsa ben de o sekilde araç aldim. Istanbul’a gelince araci babamin üzerine yaptirdim, plakasini degistirdim, kasko ve sigortasi da yapildi. Araci 10 ay kullandiktan sonra karakoldan bizi aradilar. Araçla birlikte karakola gelmeniz gerekiyor dediler. Karakola gittigimizde aracin change oldugunu, motor sase numaralarinin degistirildigi süphesinin bulundugu üzerine araca el koydular. Götürdük kendi ellerimizle araci Yediemin otoparkina biraktik. Daha sonrasinda aracin Istanbul Teknik Üniversitesinde kriminal incelemeye girecegini söylediler. Incelemeden sonra polis memuru aracin change oldugunu belirtti.

Araci o zaman 214 bin TL’ye almistim. Su an piyasa degeri 400-500 bin civarinda. Devlet kurumlarina güvenerek aracimizi satin aldik ama sonradan araç çalinti çikiyor. Çok komik bir olaydir. Araci bizden tekrar geri aldilar” seklinde konustu.



“Her türlü yasal yollara müracaatimizi yapacagiz”

Avukat Boybey Çelik, ”Öncelikle dosyayla ilgili henüz tamamlanmis bir sorusturma bulunmamakta. Emniyet müdürlügünce Gaziantep’te devam eden bir sorusturma söz konusu. Bu sorusturma kapsaminda araç burada oldugu için buraya yazilan bir talimat sonucu araç müvekkilimden alinarak Istanbul Teknik Üniversitesi’nde de change olup olmadigina dair tespit var. Biz sadece araci teslim ettik ama olayla ilgili olarak daha detayli anlamda açilmis dava söz konusu degil. Henüz sorusturma asamasinda oldugu için biz sorusturmanin biraz daha olgunlasmasini bekliyoruz. Dolayiyla burada müvekkilimin magduriyeti söz konusu. Biz bununla ilgili olarak da her türlü yasal yollara müracaatimizi yapacagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA