Yesilbasli Gövel Ördekler, Çoruh'un Yüzeyinde Yüzerek Adeta Görenleri Mest Ediyor

Çoruh’un misafirleri Yesilbasli gövel ördekler drone ile yakindan görüntülendi. Yesilbasli gövel ördekler, Çoruh’un yüzeyinde yüzerek adeta görenleri mest ediyor.

Yesilbasli Gövel Ördekler, Çoruh'un Yüzeyinde Yüzerek Adeta Görenleri Mest Ediyor
Kis aylarinda Çoruh Nehrini mesken tutan Yesilbasli gövel ördekler, Çoruh’un yüzeyinde yüzerek adeta görenleri mest ediyor. Ördeklerin suya dalip çikarken ki halleri ve buz üzerindeki sevimli anlari drone ile yakindan görüntülendi. Kisin Aralik ayi gibi Çoruh Nehrine gelen ve ilkbaharin gelmesiyle birlikte göç eden ördekler, Bayburtlularin ilgi odagi oluyor. Bayburtlu vatandaslarin verdigi yiyeceklerle beslenen ördekler, ara ara Çoruh’un buz tutmus kisimlarinda suya dalip çikarak görenleri kendilerine hayran birakiyor. Ekmegini alip Çoruh’a kosan vatandaslar, ördekleri besleyerek, vakit geçiriyorlar.

"Bayburt’un gülü ördekler çocugumuz gibi"

Civarda esnaflik yapan Hikmet Fazla isimli vatandas, Yesil basli gövel ördeklerin Çoruh’ta misafir olmalarindan duydugu mutlulugu, "Ördekler Bayburt’un gülleri adeta. Bu ördekler Çoruh’a geldigi zaman neseleniyoruz, mutlu oluyoruz. Il disindan misafirlerimiz geldigi zaman ekmek alip buradan köprü üzerinden ördekleri besliyorlar. Kimisi evindeki artik yemekleri getiriyor, ördeklere veriyorlar. Herkes bu ördekleri seviyor, besliyor, ilgi gösteriyor. Normalde baska yerlerde bu hayvanlari avliyorlar, vuruyorlar. Bayburt’ta böyle bir sey yok çok sükür. Biz ördeklerimizi seviyoruz, Bayburt’umuzun nese kaynaklari, ayni çocugumuz gibiler" sözleriyle dile getirdi.

"Su samurlari ördeklere zarar vermesin diye erkenden gelip kontrol ediyorum"

Yöre halki tarafindan ’su iti’ olarak bilinen su samurlari da kisin Çoruh Nehri’nin misafirleri oluyor. Ara ara Çoruh’un soguk sularinda görülen su samurlari Çoruh Nehrinin farkli kollarinda yüzerek Çoruh’u mesken tutuyorlar. Su samurlarinin ördeklere verecegi zarardan duydugu tedirginligi dile getiren Süleyman Agbal, "Ara sira ördeklere ekmek getiriyorum, onlari hem besliyorum hem de izliyorum. Adeta beslerken mest oluyorum öyle güzel su üzerinde yüzüyorlar ki büyülenmemek elde degil. Bazen de su samuruna rastliyorum, güzel ördeklerimize zarar verirler diye erkenden gelip kontrol ettigim oluyor. Su samuru, Yesilbasli gövel ördekler Bayburt’umuzun misafirleri elimizden geldigince bu misafirlerimize iyi bakiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA