Patates Çorbası Nasıl Yapılır? Evde Kolay Patates Çorbası Tarifi

Patates çorbası sağlığa olan faydaları sebebiyle birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında patates çorbası nasıl yapılır sorusu yer almaktadır. Peki, Patates çorbası nasıl yapılır? Patates çorbası püf noktaları neler? Patates çorbası kaç kalori? İşte detaylar...

Patates Çorbası Nasıl Yapılır? Evde Kolay Patates Çorbası Tarifi
Patates çorbası birçok kişi tarafından merak edilen lezzetler arasında yer almaktadır. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında Patates Çorbası nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Patates çorbası sağlığa olan faydasıyla ve doyuruculuğuyla tercih ediliyor. İsmi pek fazla duyulmasa da lezzeti sebebiyle popülerliği giderek artıyor. Patates çorbası nasıl yapılır ve patates çorbası püf noktaları için haberimizin detaylarını takip edebilirsiniz.

Patates Çorbası İçin Gerekli Malzemeler


Patates çorbası birçok kişi tarafından oldukça merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında patates çorbası için gerekli malzemeler yer almaktadır. İşte patates çorbası için gerekli malzemeler;

1 tane orta boy kuru soğan
1 su bardağı dolusu rendelenmiş patates
1 su bardağı rendelenmiş havuç
Tuz
Karabiber
1 su bardağı süt
3,5 su bardağı su

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı kuru nane


Patates Çorbası Nasıl Yapılır? Evde Kolay Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası Nasıl yapılır?


Patates çorbası birçok kişi tarafından sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Konu kapsamında en sık aratılanlardan biri de patates çorbası nasıl yapılır sorusu oldu. Patates çorbası yapmak için ilk olarak yemeklik bir şekilde doğradığınız kuru soğanı yağda kavurun. Ardından rendelediğiniz patates ve havucu katarak iki dakika boyunca daha kavurma işlemine devam edin. Suyunu da ekledikten sonra 10 dakika pişmeye bırakın. Ardından mutfak robotundan geçirin. Pürüzsüz bir kıvam aldığını görene kadar bu işleme devam edin. Kaynadıktan sonra içine sütü de ilave ederek bir kere daha kaynamasını bekleyin. Üzerine sos için ise nane ve tereyağı yakarak dökebilirsiniz. Patates çorbanızı afiyetle tüketebilirsiniz.

Patates Çorbası Püf Noktaları Nelerdir?


Patates çorbası püf noktaları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında patates çorbası püf noktaları nelerdir sorusu yer alıyor. Bu çorbanın lezzetini bir üst noktaya taşımak için birkaç uygulama mevcuttur. Öncelikle bu çorbayı yaparken sütü ısıtılmış bir şekilde ekleyerek ve hızlıca karıştırarak kesilmesini önlemeniz yer almaktadır. Bu sayede çorbanız çok daha lezzetli olacaktır. Ayrıca tereyağında nane yakarken içerisine kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. Baharat yoğunluğunu da dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.


Patates Çorbası Nasıl Yapılır? Evde Kolay Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası Kaç Kalori?


Patates çorbası sağlığa faydalı ve oldukça lezzetli çorbalar arasında yer almaktadır. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında patates çorbası kaç kalori ve patates çorbası kalorili mi sorusu yer alıyor. Birçok kişi bu konu hakkında detayları araştırıyor. Özellikle kilo kontrolü sağlamak isteyenler ve diyette olan kişiler tarafından önemsenen bu konu hakkında da birçok kişi arama motorlarına yöneldi. Bu çorbayı diyetlerinizde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Oldukça düşük kaloriye sahip olan bu lezzet birçok kişi tarafından odlukça aratılıyor. 1 kase patates çorbasının içinde yaklaşık 109 kalori bulunmaktadır. Bu nedenle diyet sürecinde gönül rahatlığıyla içebilirsiniz.