Karla Mücadelede AK Parti Istanbul Teskilati Seferber Oldu

Istanbul’da hizmetlerin aksamasi nedeniyle magdur olan vatandaslara yardimci olunmasi için AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe’nin yaptigi çagri üzerine AK Partili Belediyeler ve teskilat mensuplari adeta seferber oldu.

Karla Mücadelede AK Parti Istanbul Teskilati Seferber Oldu


Hizmetlerin devam etmesi için belediyeler sorumluluk alani gözetmeksizin kar temizleme ve tuzlama çalismalarini 7/24 sürdürürken, tesislerini de vatandaslarin barinma, isinma ve beslenme ihtiyaçlarini karsilamasi için hizmete açti. Diger yandan da 39 ilçe teskilati yolda mahsur kalan vatandaslara çay, çorba, su, sandviç, kek gibi yiyecek ve içecek ikram etti. Ilçeleri tek tek ziyaret edip çalismalari yerinde inceleyen Kabaktepe, "Soguk havaya ragmen gece-gündüz hiçbir karsilik beklemeden yüz binlerce vatandasimizin yüregini isitan belediyelerimize ve teskilatimiza tesekkür ediyorum" dedi.



Meteoroloji uzmanlarinin günler öncesinden uyarmasina ragmen CHP’li IBB’nin tedbirlerinin yetersiz kalmasi üzerine AK Parti Istanbul Teskilati vatandaslarin imdadina kostu. AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe’nin çagrisi üzerine harekete geçen AK Partili Belediyeler ve teskilat mensuplari vatandaslara hem kapilarini açti hem de yiyecek-içecek ikraminda bulundu. 3 gün boyunca araliksiz çalisan teskilat tam not aldi.

Sahada kesintisiz mesai

Meteorolojiden gelen yogun kar yagisi ikazi üzerine önceden tedbirini alan AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabindan bir video mesaj yayinladi. Teskilata seslenen Kabaktepe, “Siz degerli Istanbul teskilatimi; cadde cadde, sokak sokak, mahalle mahalle çalismaya, darda kalanlara derman, sogukta duranlara soluk, assiz olanlara as, yolda kalanlara yardimci olmaya, sicak çay, çorba ikramina, Istanbullunun yaninda olmaya davet ediyorum. Bütün belediye baskanlarimi, ilçe baskanlarimi, il ve ilçe meclis üyelerimizi ve mahalle baskanlarimizi kisaca teskilatimizin bütün mensuplarini insana, sokak hayvanlarina, komsumuz Istanbullulara omuz vermeye, nefes olmaya çagiriyorum” dedi.



Mahsur kalan vatandaslara yiyecek ve içecek ikram edildi

Kabaktepe’nin çagrisi üzerine AK Parti Istanbul Teskilati adeta seferber oldu. Kar yagisinin etkili oldugu Pazartesi aksami itibariyle sahada vatandaslarin imdadina kostu. Gençlik kollarindan mahalle baskanlarina kadar teskilatin her kademesinden binlerce gönüllü yolda mahsur kalan vatandaslara çay, çorba, su, sandviç, kek gibi yiyecek ve içecek ikraminda bulundu. Kara saplanan araçlarin kurtarilmasina yardimci oldu.

AK partili belediyeler de seferber oldu

AK Partili Belediye Baskanlari da mahsur kalan vatandaslar için canla basla çalisti. IBB araçlarinin saatlerdir yollari açamamasi nedeniyle saatlerce mahsur kalan vatandaslar için belediyelere ait tesisler, hizmet binalari hizmete açildi. Barinma ve isinma ihtiyaçlari karsilandi. Yiyecek ve içecek ikram edildi. On binlerce Istanbullu, belediyeye ait yerlerde misafir edilerek ihtiyaçlari karsilandi. Diger yandan ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarinda kar küreme ve tuzlama çalismalari 7/24 araliksiz sürdü. Üstelik IBB’nin sorumluluk alanlarindaki yollarda da belediyeler tarafindan kar küreme ve tuzlama çalismasi yapildi.

Vatandasa ücretsiz ekmek

IBB’ye bagli Halk Ekmek büfelerine ekmeklerin vakti zamaninda gelmemesi nedeniyle magdur olan vatandaslar için de AK Partili Belediyeler kollari sivadi. Ilçe genelindeki pek çok firindan toplu ekmek satin alinarak vatandaslara ücretsiz olarak ikram edildi.

Sokak hayvanlari unutulmadi

Kar yagisindan olumsuz etkilenen sokak hayvanlari da unutulmadi. Sehir içinde sokak hayvanlarina kuru ve yas mama dagitildi. Sehir disindaki ormanlik alanlarinda yasayan hayvanlar için de besleme noktalarina mama takviyesi yapildi.

3 gün boyunca araliksiz çalistilar

Öte yandan AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe de çalismalari yakindan takip etti. Ilçeleri tek tek ziyaret edip belediye baskanlariyla birlikte çalismalari denetledi. Ayni zamanda ilçe baskanlariyla bulusup sahada yürütülen çalismalar hakkinda bilgi aldi. 3 gün boyunca ara vermeksizin vatandaslarin imdadina kosan teskilata tesekkür eden Kabaktepe, "Soguk havaya ragmen gece-gündüz hiçbir karsilik beklemeden yüz binlerce vatandasimizin yüregini isitan belediyelerimize ve teskilatimiza tesekkür ediyorum. Sizlerle yol arkadasligi yapmaktan onur duyuyorum. Her zaman ve her yerde Istanbullularin hizmetindeyiz" dedi.

Kaynak: İHA