Sobadan Zehirlenen Anne Ve 5 Çocugu, 4 Saatlik Çalismayla Hastaneye Ulastirildi

Bitlis’in Mutki ilçesine bagli Koyunlu köyünde sobadan zehirlenen anne ve 5 çocugu, saatler süren çalismanin ardindan paletli ambulansla hastaneye ulastirildi.

Sobadan Zehirlenen Anne Ve 5 Çocugu, 4 Saatlik Çalismayla Hastaneye Ulastirildi
112 Acil Çagri Merkezine gelen ihbar üzerine hemen harekete geçen saglik ekipleri, il özel idaresi ile birlikte koordineli çalisarak paletli ambulansla Koyunlu köyünün Kapakli mezrasina ulasti. Anne Vasfiye Dengiz, çocuklari Elif, Muhammet, Ommet, Hayrunnisa ve Havvanur’a ilk müdahaleyi evde yapan saglik ekipleri, aileye oksijen destegi verdi. Paletli ambulansla yola çikan ekipler, yolun yarisinda diger ambulansa hastalarin bir kismini sevk etti. 2 ayri ambulansla 4 saattin sonunda Bitlis Devlet Hastanesine getirilen Dengiz ailesi, burada tedavi altina alindilar. Ailenin saglik durumlarinin iyi oldugu belirtildi.

Gazetecilere açiklamalarda bulunan 112 Il Ambulans Servisi Bashekimi Murat Demir, Bitlis 112 Çagri Merkezine Mutki ilçesinin Koyunlu köyüne bagli Kapakli mezrasinda soba zehirlenmesi ihbari düstügünü belirterek, “Bunun üzerine Bitlis Özel Idaresi ile yaptigimiz görüsmelerde Kapakli köyünün Mutki ilçesine yaklasik 35 kilometre uzaklikta oldugunu, bunun 10 kilometrelik kisminin kardan dolayi kapali oldugu bilgisine ulastik. Özel idare ekiplerinin açtigi yolun kalan kismini Snowtrack paletli kar ambulansimiz ve ekip arkadaslarimizla birlikte 39 yasindaki anne ve 5 çocuguna ulastik. Soba zehirlenmeleri, zehirlenmeler içerisinde bir numarali ölüm sebebi olarak biliniyor. Ciddi sonuçlar dogurabilecegini de düsünerek, yolu kapali olan bölgeden hizli bir sekilde hastalara ulastik. Olay yerine vardigimizda hastalarin saglik durumlarinin iyi, bilinçlerinin açik oldugunu gördük. Ilk müdahalelerinin ardindan ambulanslarimizda gerekli oksijen destegini sagladik. Daha sonra Bitlis Devlet Hastanesine getirdik. Saglik durumlari iyi. Yaklasik 4 saatlik bir çalismanin ardindan hastalarimizi saglik birimlerimize teslim ettik. Emegi geçen bütün arkadaslarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA