Girisimci Ögrencilere Hibe Destegi

Bülent Ecevit Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Uluslararasi Ticaret ve Isletmecilik Bölümü ögrencileri KOSGEB’den Arge-Ürge ve Inovasyon Destek Programi kapsamindan 750 bin TL hibe destegi almaya hak kazandi.

Girisimci Ögrencilere Hibe Destegi
Bülent Ecevit Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Uluslararasi Ticaret ve Isletmecilik Bölümü ögrencisi Sadican Üstün ile Bilgisayar Mühendisligi Bölümü yeni mezunlarindan Sinan Ganiz ve Tuncay Damlar Zonguldak Teknopark’ta kendi kurduklari CYROPS Siber Güvenlik A.S. isimli sirketleri ile siber güvenlik ve savunma sanayine yönelik çalismalar yapmaya basladi.

KOSGEB’den Arge-Ürge ve Inovasyon Destek Programi kapsamindan 750 bin TL hibe destegi almaya hak kazanan, Zonguldak’ta üniversite ile kamu-sanayi isbirligini güçlendirme sürecinde önemli bir rol oynayan Zonguldak-Teknopark çatisi altinda yürütülen ve üretime kazandirilan proje sahibi ögrencilerin ilk hedefi kendi ürünlerini gelistirip yurtdisina ürünlerini ihraç etmek. Girisimci ögrencilerimiz “Siber Atölye” adli projelerini gelistirmeye, siber güvenlik egitimlerini uzaktan egitim ile birlestirip yenilikçi bir egitim modeli üzerinde çalisma yapiyor.

Sirketin kuruculari olan Sadican Üstün, Tuncay Damlar ve Sinan Ganiz; sirketin kurulmasinda desteklerini esirgemeyen Siber Vatan Projesi Mimari ve Koordinatörü Muhammed Temli’ye ve Siber Vatan Proje Yöneticilerinden Kadir Kagan Inaloglu’na, Üniversitemiz Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Erkan Çetiner’e ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufali’ya tesekkürlerini ifade etti.

Kaynak: İHA