Basdegirmen Açiklamasi ' Tüm Ekiplerimizle Sahadayiz '

Isparta Belediyesi, kar yagisi dolayisiyla 80 is makinesi, araç ve 300 personelle çalismalar gerçeklestirdi. Yollarda tuzlama ve solüsyon çalismalarini yerinde takip eden Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Kar yagisi için hazirlikliydik. 44 mahallemizde trafik akisi normal sekilde devam ediyor. Süreci gece gündüz takip ediyoruz” dedi.

Basdegirmen Açiklamasi ' Tüm Ekiplerimizle Sahadayiz '
Isparta Belediyesi, gece saatlerinde baslayan ve etkili olan kar yagisi dolayisiyla Karla Mücadele Eylem Plani kapsaminda çalismalar gerçeklestirdi. Belediye ekipleri, basta ana arterler, otobüs güzergahlari ve hastane önleri olmak üzere mahallelerde yogun bir sekilde karla mücadele çalismasi yapti.

Karla mücadele çalismalarina Fen Isleri Müdürlügü koordinesinde Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürlügü, Park ve Bahçeler Müdürlügü ile Temizlik Isleri Müdürlügüne bagli 80 is makinesi ve araç ile 300 personel katildi.

Ekipler, yollarda kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalismasi yapti. Kaldirimlarda da solüsyon ve tuzlama çalismalari gerçeklestirilirken, çalismalar 7/24 esasina göre devam ediyor.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Binbirevler ve Batikent mahallelerinin kesistigi kavsaktaki çalismalari yerinde takip etti. Çalismalarla ilgili bilgi alan Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, uzun yillardir beklenen kar yagisinin birkaç gündür sehirde etkili oldugunu söyledi.

Karla mücadele kapsaminda belediyenin üzerine düsen vazifeyi yerine getirdigine deginen Baskan Basdegirmen, 80 is makinesi ve araç ile 300 personelin sahada görevde oldugunu kaydetti.

Baskan Basdegirmen, “Kar yagisi için hazirlikliydik. 600 ton tuzlanmis kum hazirligimiz vardi. Gece ve gündüz toplam 200 kamyon tuz atiyoruz. Solüsyon çalismamiz da var. 44 mahallemizde trafik akisi normal sekilde devam ediyor. Vatandaslarimizin hayatlarini normal sekilde devam ettirebilmeleri için vazifemizi yerine getiriyoruz. Ihtiyaç halinde personel sayimizi 1000 veya 1500’e çikarma durumumuz var. Ama suan ki sayilarimizla sehrimizdeki ana arterler ve sokaklardaki çalismalarimizi tamamlayabiliyoruz” seklinde konustu.

Sehirde yaklasik 3 bin cadde ve sokak bulundugunu ifade eden Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, ekiplerin her cadde ve sokaga tek tek girdigini belirtti.

Mahalle muhtarlariyla da sürekli irtibat halinde olduklarini söyleyen Baskan Basdegirmen, muhtarlarin talep bildirdigi yerlere de aninda ekiplerin gittigini dile getirdi. Baskan Basdegirmen, soguktan etkilenen vatandaslar içinde bir ekip olusturduklarini belirterek, “Muhtarlarimizla da bu konuda isbirligi içerisindeyiz. O vatandaslarimiza da gerekli destegi veriyoruz” dedi.

44 mahallenin yani sira merkeze bagli köylerin giris çikislari ile yüksek rampalarinda da tuzlama çalismalari yaptiklarini kaydeden Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Köylerimize de hem tuzlama hem de solüsyon araçlarimizi gönderiyoruz. Buzlanmayi önleyecek çalismalar da yapiyoruz” diye konustu.

Yollarin yani sira kaldirimlarda da tuzlama ile solüsyon çalismalari yapildigini söyleyen Baskan Basdegirmen, “Temizlik Isleri Müdürlügümüz, Park ve Bahçeler Müdürlügümüz, Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürlügümüz ve Fen Isleri Müdürlügüz ile diger birimlerimizi çalismalar için bölge bölge ayirdik. Kaldirimlarda Park ve Bahçeler Müdürlügümüz çalisiyor. Kaldirimlarda da hem tuzlama hem de solüsyon yapiyoruz. Her türlü tedbirimizi aldik. Arkadaslarimiz çok fedakarca çalisiyorlar. Tüm baskan yardimcilarimiz ve müdürlerimizle tüm personelimiz arazide. Suana kadar bir sorunumuz olmadi. Süreci gece gündüz takip ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA