Tunceli'de 287 Köy Yolu Ulasima Kapali

Tunceli’de yogun kar yagisi nedeniyle kent genelinde 287 köy yolu ulasima kapandi. Kapali bulunan köy yollarini ulasima açmak için çalisma baslatildi.

Tunceli'de 287 Köy Yolu Ulasima Kapali
Tunceli’de etkili olan kar yagisi nedeniyle kent genelinde 287 köy yolu ulasima kapanirken, Tunceli Valiligi koordinesinde Il Özel Idaresi Genel Sekreterligi’ne bagli ekipler tarafindan yollari ulasima açmak için baslatilan çalismalar sürüyor.

Yogun kar yagisi nedeniyle araç trafigine kapatilan Tunceli-Nazimiye, Tunceli-Ovacik, Tunceli-Pülümür karayollarinin ekiplerin gece boyunca yaptigi çalismalar sonucu yeniden ulasima açildigi bildirildi.

Tunceli’nin Pülümür ilçesi ile Erzincan sinirinda bulunan Mutu Köprüsü arasinda tir geçislerine yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle izin verilmezken, Tunceli-Çiçekli Hozat ile Hozat-Karaoglan-Ovacik karayollari trafige kapali bulunuyor.

Öte yandan Tunceli Valiligi, vatandaslara çig konusunda uyarida bulundu. Valilik tarafindan yapilan açiklamada, “Yogun kar yagisinin sebebiyet verecegi olasi çig tehlikelerine karsi lütfen doga yürüyüsleri, dag tirmanislari gibi tüm doga aktivitelerimizi ve islerimizi erteleyelim” denildi.
Kaynak: İHA