Uzman Ellere 100 Bin Lira Hibe Verilecek

Düzce’de kirsal alanda yasayan veya yasamayi taahhüt eden, meslek yüksekokullari ile üniversitelerin tarim, hayvancilik, ormancilik, gida ve su ürünleri bölümünden mezun kisilere 100 bin lira hibe verilecek.

Geçtigimiz yil Kirsal Kalkinma Destekleri kapsaminda kirsal kalkinmada uzman ellerin desteklenmesi projesi baslatilmisti. Proje kapsaminda Meslekyüksek okulu ve üniversitelerden mezun olan gençlerin köylerde yasayarak tarima veya hayvanciliga yönelmesi kapsaminda 100 bin liraya kadar maddi destek verilip hibe ediliyordu. Proje dikkat çekince projenin 2022-2024 yillari arasinda Düzce’de devam ettirilmesine karar verildi.

Düzce Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Kirsal kalkinmada uzman ellerin desteklenmesine iliskin karar dogrultusunda 2022-2024 yillarinda Düzce’de kirsal alanda yasayan veya yasamayi taahhüt eden; meslek yüksekokullari ile üniversitelerin tarim, hayvancilik, ormancilik, gida ve su ürünleri egitimi veren bölümlerinden mezun olanlarin mahallinde uygulayacagi bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel ürünler ile tibbi ve aromatik bitki üretimi ile bu ürünlerin islenmesi, depolanmasi ve paketlenmesine yönelik projelere hibe destegi verilmesine iliskin hususlari kapsar. Proje basvurulari baslamis olup 28 Subat 2022 tarihleri arasinda https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden e-devlet sifresi ile yapilacaktir” denildi.
Kaynak: İHA