BAL-GÖÇ'te Kongre Tarihi Belli Oldu

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanisma Dernegi’nde (BAL-GÖÇ) kongre tarihi belli oldu. Dernegin Genel Baskani seçime kadar Gökhan Sözüçetin olurken, 18. Olaganüstü Genel Kurul Toplantisi tarihi de 13 Mart 2022 olarak belirlendi.

BAL-GÖÇ'te Kongre Tarihi Belli Oldu
Dernegin yeni Genel Baskani Gökhan Sözüçetin tarafindan yapilan yazili açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Son zamanlarda Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanisma Dernegi’nde (BALGÖÇ) ile ilgili bazi basin-yayin organlarinda yer alan haberler hakkinda kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi amaciyla asagidaki açiklamanin yapilmasina ihtiyaç duyulmustur. Yönetim Kurulunun çogunlugunun tek amaci, çok adayli olacagi anlasilan Genel Kurula BAL-GÖÇ’ümüzü genis katilimli, saibesiz, demokratik ve temiz bir sekilde, bütün adaylara esitlik saglanmasi amaciyla ve özellikle dernegimiz zarar görmeden götürebilmektir.

1985 yilinda kurulan köklü, marka ve kamu yararina olan dernegimize, tarihinde görülmemis bir sekilde Genel Kurul iradesine ipotek koyulmaya, dernegin geçmisten bugüne tüm üyelerinin hakkina darbe yapilmaya çalisilmistir. Ne mutlu ki yönetimin çogunlugu bu girisimin farkina varmis ve bunun aydinlatilmasi ile ilgili kararlari almistir. Dernegimizi Genel Kurula götürme iradesi ve Yönetim Kurulu çogunlugu her zaman olmasina ragmen, yönetim kurulu tarafindan olusturulan komisyonun habersizce yapilan yeni üyelikleri inceleme talebine, dernegimizin tüm degerleri ve hassasiyetleri hiçe sayilarak, Eski Genel Baskan Veli Öztürk’ün de bulundugu azinlik bir grup tarafindan engel olunmaya çalisilmis, dernegimize temsilci (kayyum) atanmasi için mahkemeye basvurulmustur.

Kayyum talebi reddedildi

Saygin ve etkin bir sivil toplum kurumu olan dernegimizin var olan iradesi fesata ugratilarak mahkeme koridorlarina düsürülmesi hepimizi derinden üzmüstür. Yüce Türk Yargisi dernegimizin sevk ve idaresi için hem irade hem yeterlilik oldugunu görerek dernek tüzel kisiligine bizzat Dernek Eski Baskani tarafindan açilan bu davayi reddetmistir. Bu kez artik iddialarin aksine Genel Kurula gidebilecegimizi düsünürken yine eski dernek baskani üzücü bir sekilde istinaf yoluna basvurmustur. Yönetim Kurulunun karar almasi bizzat eski genel baskan tarafindan engellenmistir. Ancak Mahkemeden izin ile karar defteri alinarak ve Genel Kurul irademiz oldugunu engelin tarafimizdan degil azinlik Yönetim Kurulu ve Baskan tarafindan çikarildigini göstererek bazi kararlar alinmis ve karar defterine islenmistir. Bu kararlar dedikoduya yer birakmayacak sekilde toplanti ve karar yeter sayisina uygun davranilarak alinmistir. Yönetim Kurulumuz yasaya ve tüzüge uygun olarak Genel Baskan Veli Öztürk’ü dernegimizi ugrattigi zararlar ve düsürdügü durumlari dikkate alarak oybirligi ile görevden almistir.

Kazanan BALGÖÇ Olsun

Bu asamada basin tarafindan da gündeme ismi sikça getirilmis olan bilgi ve tecrübelerinden sürekli olarak yararlandigimiz Konfederasyonumuzun Onursal Baskani Turhan Gençoglu Yönetim Kurulunu ve mevcut baskan adaylarini da arayarak Dernegin Genel Kurul için tarafsiz bir komisyon kurmasi gerektigini söylemistir. Yönetim Kurulumuz komisyon kurulmasi sirasinda, çok adayli bir seçimde tüm adaylara esit mesafede durabilecek, dernegin Genel Sekreteri olmam ve isleyisi içerisindeki deneyimime olan inanç ile Genel Baskanlik görevini üstlenmem konusunda büyük baski kurmuslardir. Bunun üzerine Genel Baskanlik görevini, iki aydan az kalan Genel Kurula kadar dernegimizin menfaatleri için kabul ettim. BAL-GÖÇ Genel Baskanligi camiamiz için önemlidir ve onur duyarak yapabilecegim bir görevdir.

Kurucu Genel Baskanimiz Mümin Gençoglu’nun torunu olarak tek amacim da; Balkan camiasi için kutsal olan BAL-GÖÇ yönetimine talip olan adaylarin, esit sartlarda, seffaf, genis katilimli ve saglikli bir biçimde seçim yarisina katilmasi, projelerin ve insanlarin degerlendirilmesi, kazananin camiamiz ve BAL-GÖÇ olmasi ve camiamizin yara almasina mümkün oldugunca engel olmaktir.

Öztürk’e ihraç talebi

Mevcut adaylara ve bu süreçte çikacak tüm adaylara esit davranacagima, gerekli kolayligi ve çalisma ortamini saglayacagima, üyelerimizin Genel Kurula katilmasi için gerekli hizmetin eksiksiz verilecegine söz veriyorum. Genel Kurul karari alinmis olup, ilk toplanti 27 Subat 2022 tarihinde çogunluk saglanamaz ise ikincisi de 13 Mart 2022 tarihinde yapilacaktir. Ayrica özellikle son zamanlarda yasaya ve tüzügümüze aykiri olarak yapmis oldugu eylemler ve camiamiza verdigi zararlar için geçmisteki Genel Baskanlarimizdan Veli Öztürk ihraç istemli olarak Disiplin Kuruluna sevk edilmistir.

Genel Baskan olarak bu sürecin sikintilarinin asildigini düsünerek camiamiza Genel Kurulumuzun hayirli olmasini diliyorum. Bal-Göç sadece ülkemizin degil uluslararasi sayginligi olan degerli bir dernektir. Bu tür küçük çatismalar ve aksamalar gücünden ve degerinden bir sey kaybettirmeyecektir. Ben ve Yönetim Kurulumuz birer nefer olarak çalismalarini sürdürecek ve camiamizin gücünü her durum ve sartta göstermeye devam edecektir.”
Kaynak: İHA