Rektörden Ögrencilerin Içini Isitan Hareket

Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, kütüphanede sinava hazirlanan ögrencilere sicak çorba ikram etti.

Rektörden Ögrencilerin Içini Isitan Hareket
OMÜ’de ögrenciler, devam eden güz dönemi sinavlarina 24 saat açik olan Merkez Kütüphane’de hazirlaniyor. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve esi Süheyla Ünal da Merkez Kütüphane’de yogun bir tempoyla yariyil sonu sinavlarina (final sinavlari) hazirlanan ögrencilere çorba servisi yaparak gençlerin sicak molasina eslik etti.

Üniversite bünyesindeki Üniversiteli Akil Gençlik (ÜniAK) Toplulugu’nun; “Çorbada Tuzumuz, Gönlümüzde Yeriniz Var” sloganiyla OMÜ Merkez Kütüphanesi’nde sinav haftalarinda her yil düzenli olarak gerçeklestirdigi çorba ikrami kapsamindaki programda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, esi Süheyla Ünal ile birlikte ögrencilere çorba ikraminda bulundu.

Etkinlikte ayrica ÜniAK Toplulugu Baskani Mert Yurdasay ile Akademik Danismani Ögr. Gör. Onur Sen, Ögrenci Temsilcisi Enes Melih Aktürk, Topluluk üyeleri ve Kütüphane çalisanlari katildi.

Çorba ikraminin ardindan Rektör Ünal ve esi Süheyla Ünal, ÜniAK Toplulugu Baskani ve Ögrenci Temsilcisi Enes Melih Aktürk’ün esliginde, sinav heyecani yasayan ögrencilerle sohbet edip kendilerine basari dileklerini iletti.

Ünal: “OMÜ olarak bütün çalisma ve girisimlerimizin odak noktasinda elbette ögrencilerimiz var”

Kütüphane’nin her bir katini ziyaret edip siki bir sekilde ders çalisan ögrencilerle yakindan ilgilenen Rektör Ünal, sinavlara sorunsuz ve rahat bir sekilde hazirlanmalari için Merkez Kütüphane’nin ögrencilerin daima hizmetinde oldugunu vurgulayarak, “OMÜ olarak bütün çalisma ve girisimlerimizin odak noktasinda elbette ögrencilerimiz var. Ögrencilerimizin stressiz ve rahat bir biçimde sinavlara konsantre olabilmeleri adina Merkez Kütüphanemiz sinav haftasinda 24 saat hizmet veriyor. Kütüphanemiz de zaten aldigi sertifikalarla kalitesini belgeledi. Bu aksam ögrencilerimizle içi içe olduk ve kendilerinin öneri ve taleplerini dinledik. Bütün ögrencilerimize sinavlarda muvaffakiyet diliyor, Kütüphane çalisanlarimiza da emek ve fedakârliklari için sükranlarimi iletiyorum” dedi.



Geleneksel hâle geldi

OMÜ’de ögrencilerin içini isitip moral ve motivasyonlarini arttiran çorba ikramini geleneksel hâle getirdiklerini hatirlatan ÜniAK Toplulugu üyeleri de agir pandemi kosullarinin ardindan ögrencilere yeniden çorba ikram etmenin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdiler. Topluluk üyeleri, çorba dagitimi için gerekli destekleri esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a tesekkürlerini sundu.

Vize ve final dönemlerinde Merkez Kütüphane’de sinavlara hazirlanan ögrencilere ’sicak bir mola’ diyen ÜniAK Toplulugu, çorba ikramiyla ögrencilerin gönlünü kazaniyor. Zorlu sinav haftasi boyunca ögrencilerin moral ve motivasyonlarini yükseltmek amaciyla Kütüphane girisinde stant kuran ÜniAK Toplulugu, sicak çorba servisiyle ögrencilere destek oluyor.

OMÜ’nün Kurupelit Kampüsü’nde bulunan Merkez Kütüphane’de 17 Ocak’ta baslayan çorba ikrami, 22 Ocak’a kadar hafta içi her gün saat 22.00 ile 23.30 arasinda devam edecek.
Kaynak: İHA