Afyon'dan Gelip Düzce Üniversitesini Incelediler

Tibbi mantar üretim tesisi kurma çalismalari kapsaminda ziyaret gerçeklestiren Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi heyeti, Düzce Üniversitesi’nin katma degerli bölgesel kalkinma faaliyetlerini yerinde inceleyerek istisarelerde bulundu.

Afyon'dan Gelip Düzce Üniversitesini Incelediler
Düzce Üniversitesi’nin bölgesel kalkinma faaliyetleri ve tibbi mantar üretim çalismalari konulu sunumunun ardindan, Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Idris Sahin ile birlikte ilk olarak Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayici Tip Merkezi’ni ziyaret eden Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi heyeti, Merkez Müdürü Prof. Dr. Ertugrul Kaya tarafindan bilgilendirildi. Ziyarette; Düzce Üniversitesi’nden Çevre ve Saglik Teknolojilerinde Ihtisaslasma Koordinatörü Doç. Dr. Ugur Hasirci ile Tarimsal Atiklarin Endüstriye Geri Kazanimi Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Çaglar Akçay da yer aldi. Merkezin, Türkiye’nin en büyük Geleneksel ve Tamamlayici Tip (GTT) Merkezi oldugunu ifade eden Prof. Dr. Ertugrul Kaya, alaninda özel egitim almis, akademisyen olan sertifikali uzman hekimler tarafindan yürütülen GTT uygulamalari hakkinda bilgiler paylasti. Merkezin, Saglik Bakanligi tarafindan ruhsatlandirilmis bir klinik arastirma merkezi oldugunu belirten Prof. Dr. Kaya, Ar-Ge çalismalari gerçeklestirdiklerini de sözlerine ekledi.

Konuk heyet, daha sonra Tarimsal Atiklarin Endüstriye Geri Kazanimi Uygulama ve Arastirma Merkezi’ni ziyaret ederek, Merkez Müdür Yardimcilari Doç. Dr. Çaglar Akçay ve Doç. Dr. Zübeyde Filiz Arslan’dan tibbi mantar üretim faaliyetleri alaninda, Düzce Üniversitesi’nin örnek çalismalari ve tecrübeleri konusunda bilgiler aldi.

Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi’nin bir sonraki duragi ise Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi oldu. Doç. Dr. Ugur Hasirci, konuk heyete; GMP, ISO 9001 ve ISO 22000 sertifikalarini alarak, evrensel standartlarda üretim yetenegini belgelendiren Üretim Merkezi’nin faaliyetleri konusunda bilgilendirmede bulundu. Düzce Üniversitesi’nin yeni markasi olan Univera logolu tüm ürünlerin, sadece Düzce Üniversitesi uzman personeli eliyle üretildigi tesisin, ayrica endüstriye nitelikli fason üretim hizmeti de verdigini dile getiren Doç. Dr. Ugur Hasirci, Merkezde, bölge halki tarafindan üretilen tibbi bitki, tibbi mantar ve aricilik ürünlerinin, katma degerli nihai ürüne dönüstürüldügünü vurguladi.

Konuk heyet son olarak Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’la bir araya geldi. Tibbi mantar üretim tesisi kurma çalismalari kapsaminda Düzce Üniversitesi’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade eden Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi heyeti, Rektör Çakar’la is birligi imkanlariyla ilgili karsilikli görüs alisverisinde bulundu.
Kaynak: İHA