Kenya'da Nadir Olay Açiklamasi Fil Ikiz Dogurdu

Kenya’nin kuzeyindeki ulusal koruma alaninda bulunan bir fil ikiz dogurdu.

Kenya'da Nadir Olay Açiklamasi Fil Ikiz Dogurdu


Kenya’da benzerine az rastlanan bir olay yasandi. Ülkenin kuzeyinde ulusal koruma alaninda bulunan bir fil, biri erkek digeri disi olmak üzere ikiz dogurdu. Save the Elephants (Filleri Kurtar) adli dernek tarafindan yapilan açiklamada, söz konusu ikizlerin fil dogumlarinin sadece yüzde 1’ini olusturdugunu ve bilinen son ikiz dogumunun 2006’da meydana geldigi aktarildi.

Save the Elephants Kurucusu Dr. Iain Douglas-Hamilton yaptigi açiklamada, 15 yil önce dogan son ikizlerin dogumdan sonra uzun süre hayatta kalmadigi belirterek, bu sürecin ikizler için kritik bir zaman oldugunu aktardi. Douglas-Hamilton, anne filin çogu zaman her iki yavruyu da beslemek için yeterli sütü olmadigini ifade etti.



Anne filin adinin Bora oldugu ve Samburu Ulusal Koruma Alani’nda safariye çikan tur rehberleri tarafindan fark edildigi belirtildi. Afrika filleri, herhangi bir memeliye kiyasla en uzun gebelik süresine sahiptir. Gebelikleri yaklasik 22 ay sürerken, 4 yilda bir dogum yaparlar. Fildisi ticareti ve yasamsal alanlarin kaybi nedeniyle filler, Uluslararasi Dogayi Koruma Birligi tarafindan nesli tükenmekte olan türlerin yer aldigi Kirmizi Listeye alindi.

Kaynak: İHA