Girdigi Markette Kasalari Bosaltip Üstüne Soda Içti

Karabük’te yogun kar yagisini firsat bilen bir kisi girdigi markette kasalari bosaltip, üstüne dolaptan aldigi sodayi içip karda izini kaybettirdi. Güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde hirsizin muhasebenin bulundugu bölümde dinlene dinlene çift cami kirmaya çalismasi dikkat çekti.

Girdigi Markette Kasalari Bosaltip Üstüne Soda Içti
Olay, Karabük’te hizmet veren yerel bir marketler zincirinin Atatürk bulvari üzerindeki markette meydana geldi. Yogun kar yagisini firsat bilen kimligi belirsiz hirsiz, dün saat 04.30 siralarinda geldigi marketin arka kisminda yer alan havalandirma camini kirarak markete girdi.

Hirsizlik ani güvenlik kamerasinda

Olay ani güvenlik kamerasina yansirken hirsizin rahat tavirlari ise dikkat çekti.

Tirmandigi sundurma ile havalandirma camini kirarak markete giren hirsiz, önce alt katta bulunan muhasebe alanina girmeye çalisti, burada eline aldigi palet ve yangin söndürme tüpü ile cami kirmaya çalisti. Çift camin tekini kiran hirsiz ikinci cami kiramayinca bu kez kilitli olan kapiyi kirmak için mücadele verdi. Yorulunca dinlendigi anlarinda kaydedildigi görüntüde hirsiz kirmayi basardigi kapinin ardindaki muhasebe bölümüne geçerek önce buradaki küçük kasayi açarak içini bosaltti. Daha sonra marketin üst katindaki kasalarin bulundugu bölüme çikan hirsiz, burada da 5 yazar kasanin üçünü açarak içinde kagit ve poset içindeki bozuk paralari alarak kasalari bosaltti.

Soda içip karda izini kaybetti

Kasalari bosalttiktan sonra dolaptan soda alip içen hirsiz girdigi havalandirma camindan çikarak karda izini kaybettirdi. Öte yandan hirsizin kasalari açmaya çalistigi sirada alarm çalmasi sonrasi is yeri sahipleri telefondan baktiklari markette hirsiz oldugunu fark etti. Bu sirada kentte devam eden yogun kar yagisi nedeniyle isyerleri sahipleri araçlarini çikaramayinca durumu polise bildirdi. Yogun kar yagisi nedeniyle markete gelen polis ekipleri etrafta yaptiklari arastirmada kimseyi bulamadi.

Market yetkililerinden Yusuf Özyildirim, hirsizin 04.20 siralarinda markete kasap bölümündeki havalandirma penceresinden girdigini söyleyerek, “3 tane kasa ile alt kattaki muhasebedeki kasanin içini bosaltiyor. Daha sonrasinda alarm ötünce biz hemen evimizden gelmek için çiktigimiz kar yagisi yogun olunca gelmemiz gecikti. Polisler geliyor ama kimseyi bulmadilar. Kamera kayitlarini tek tek inceleyerek, emniyete teslim ettik. Birde piskin piskin soda alip içiyor. 10 bin liranin üzerinde bir maddi kaybimiz var. Bunun haricinde kirdigi kapi ve cam var. Para haricince hiçbir sey almayip geldigi yerden çikip gidiyor” dedi.

Olayla ilgili olarak polis ekipleri inceleme yaparak, hirsizlik zanlisini yakalamak için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA