Istanbul'da Durak Çalisanina 'Taksi Niye Yok' Dayagi Açiklamasi Yasli Adami Yerde Tekmeleyip Porselen Dislerini Kirdi

Istanbul Sisli’de yabanci uyruklu bir sahis, taksi duraginda taksi olmamasi sebebiyle durak çalisani yasli adami tekme tokat dövdü. Hastaneye kaldirilan adamin basina dikis atilirken, aldigi darbelerle agzindaki porselen disleri kirildi. Kaçmaya çalisirken vatandaslar tarafindan yakalanan sahis polis ekipleri tarafindan gözaltina alinirken, kaçmaya çalistigi anlar kameralara yansidi.

Istanbul'da Durak Çalisanina 'Taksi Niye Yok' Dayagi Açiklamasi Yasli Adami Yerde Tekmeleyip Porselen Dislerini Kirdi
Sisli Bomonti’de bulunan bir taksi duraginda meydana gelen olayda, 67 yasindaki Yasar Tiryaki’nin çalistigi duraga esi ve çocuguyla birlikte gelen 30’lu yaslarinda yabanci uyruklu bir sahis, taksi istedi. Tiryaki’nin o an elinde bos taksi olmadigini ve beklemesi gerektigini söylemesi üzerine sahis duraktan ayrildi. 10 dakika sonra tekrar gelerek taksi olmayisini gerekçe gösteren sahis, tartistigi Tiryaki’ye saldirmaya basladi.



Yerde tekmeleyip dislerini kirdi

Taksi bekledigi esnada esi ve çocugunun yaninda saldiran sahis, Tiryaki’ye önce yumruk atti. Aldigi darbeyle yere düsen adami yerde de tekmelemeye devam etti. Fakat yasli adami yumruklamakla da yetinmeyen saldirgan adami yerde tekmeleyerek agzinda bulunan porselen dislerini kirdi. Olayin ardindan kaçmaya baslayan çevredeki vatandaslarin müdahalesiyle durdurulan sahis, polis ekiplerine teslim edildi. Yasadigi olay sonucu kafasinin farkli bölgelerinde zedelenmeler tespit edilen Yasar Tiryaki’nin basina dikis atildi.

Saldirgan adli makamlarca serbest birakildi

Taksi olmadigi gerekçesiyle darp edilen Yasar Tiryaki yasanan olayin ardindan kaldirildigi hastaneden aldigi darp raporu ile birlikte polis merkezine giderek ifade verdi ve sahistan sikayetçi oldu. Polis ekiplerinin yaptigi çalisma donu unda saldirgan ise polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Emniyette islemleri tamamlanan sahis, adli makamlarca serbest birakildi.

“Bekledi bekledi daha sonra bana saldirdi”

Olayla ilgili konusan Yasar Tiryaki, “Taksi kaoslarini milletimiz biliyor. Biz duraklar olarak, saldirilara ugruyoruz. Niçin saldiriya ugruyoruz? Görüyorsunuz ki durakta zaman zaman taksi bulamiyoruz ve bulamadigimiz zaman ‘niye yok’ deniliyor hatta bunun ötesinde hakaret ve küfürlerle karsilasiyoruz. Kendimizi savunmak yerine araç olmadigini ifade etmeye çalistigimiz halde saldiriyorlar. Geçenlerde ben saldiriya ugradim, darp edildim. Darp eden vatandas karsi sokaktan kaçti gitti, beni hastaneye götürdüler. Bazen ögle saatlerinde, degisim saatlerinde duraklarda taksi olmayabiliyor. Olayin sebebi de bu, taksi yok bekleyeceksiniz demekten baska bir çaremiz yok. Ben art niyetli oldugu kanaatindeyim çünkü bekledi bekledi daha sonra bana saldirdi, müdahale etmeye kalksam da duragin kapisindan içeri girip saldirmaya kalkti. Kendisine anlatiyorum, su anda taksi yok bekleyin diyorum ‘niye yok’ diyor. Bazen asagidaki tüneller kapaniyor, kapandigi zaman sirkülasyon olmuyor, araçlar gelemiyor ki zaten trafigi de biliyorsunuz herkesin sikinti çektigi bir durum. Bu sefer de taksi neden yok diye kapidan içeriyi girmeye çalisti ve bana saldirdi. Kendisine müdahale etmeye çalissam da yasim itibariyle çok müdahale edemedim ve darp edildim. Sikayetçi olduk, olay adliye ve karakola intikal edildi. Raporlarimiz elimizde, ifade tutanaklari karakolda, olay da bundan ibarettir” dedi.

Kaynak: İHA