Baskan Kiliç Açiklamasi 'Bafra'nin 30-50 Yil Sonrasini Planliyoruz'

Samsun Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç, “Bafra’yi 30 yil, 50 yil sonrasina tasiyan bir vizyonla bakmamiz lazim. Geldigimiz noktada istihdamla ilgili ’Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Projesi’ çok çok önemli. Çünkü Karadeniz Bölgesi’nde bunun bir örnegi yok” dedi.

Baskan Kiliç Açiklamasi 'Bafra'nin 30-50 Yil Sonrasini Planliyoruz'
Bafra’da yapilmasi planlanan Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Projesi hakkinda bilgi veren Baskan Kiliç, “Sehirde günlük islerimizi zaten devam ettiriyoruz. Yoldur, kaldirimdir, asfalttir ufak tefek islerdir bunlarin hepsi yürüyor. Ama bundan daha önemlisi bizim gelecege yönelik neler yapiyoruz? Bafra’yi 30 yil, 50 yil sonrasina tasiyan bir vizyonla bakmamiz lazim. Geldigimiz noktada istihdamla ilgili Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Projesi çok çok önemli. Biz bunlari konusurken gerek milletvekillerimizle gerek bakanlik düzeyinde projemizden övgüyle bahsediyoruz. Çünkü Karadeniz Bölgesi’nde bunun bir örnegi yok. Bunun birinci etabinda 250 is yeri var. Ikinci etabi da satin almaya karar verdik ve meclisten geçirdik. Yaklasik 10 milyon gibi bir rakama 440 dönüm yeri satin aldik. 440 dönüm yerde 250’nin üzerinde is yeri olacak" diye konustu.

"Bafra Belediyesi’ni gayrimenkul zengini yapmaya basladik" diyen Baskan Kilis sunlari söyledi:

"Ufak tefek yerleri satiyoruz ama diger taraftan bizim Bafra’ya kazandirdigimiz tam bir gayrimenkul zenginligi. Buralarda yarin insaatlar yapacagiz, is yerleri yapacagiz. Hem belediye kazanacak hem vatandas kazanacak hem sehir kazanacak. Böyle bir planlamanin, böyle bir projenin içerisindeyiz. Bizim hesaplarimiza göre en az 3-4 bin istihdami getirecek bir yatirim orta ölçekli sanayi projesi. Neticeye gelmek üzereyiz. Bazi seyler duruyor gibi görünebilir ama proje çalismalari çok uzun sürüyor. Ama bunlar Bafra’nin 40-50 yilini tasiyacak projeler. Bafra’ya baska yatirimlarda gelmesini saglayacagiz. 2022 yilinda bunun temelleri çikmaya baslayacak."
Kaynak: İHA