TURKOVAC'i Gelistiren Prof. Dr. Özdarendeli Açiklamasi 'Biz Görevimizi Yaptik'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Teskilat Baskani Erkan Kandemir ve heyeti, Erciyes Üniversitesi’nde TURKOVAC asisini gelistiren ekibin basinda olan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’yi ziyaret etti. Ziyarette konusan Prof. Dr. Özdarendeli, “Biz görevimizi yaptik” dedi.

TURKOVAC'i Gelistiren Prof. Dr. Özdarendeli Açiklamasi 'Biz Görevimizi Yaptik'
Erciyes Üniversitesi(ERÜ) Rektörlügü’nde gerçeklesen ziyarete AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir, milletvekilleri, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, AK Parti Kayseri Il Baskani Saban Çopuroglu ve il teskilat üyeleri katildi.

Türkiye’nin son zamanlarda çok büyük gelismelere imza attigini söyleyen AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Teskilat Baskani Erkan Kandemir, “Bugün Erciyes Üniversitemizde Aykut hocamizi ziyaret etmek istedik arkadaslarimizla birlikte. Öncelikle sayin rektörümüze, degerli hocamiza çok tesekkür ediyoruz. Genç bir siyasetçi ve AK Parti heyeti olarak degil, bu ülkenin bir evladi olarak, bu memleketin genç kusaklardan bir vatandasi olarak çok tesekkür ediyoruz. Hocamin yaptigi çalisma, buldugu asi gençlere ve Türkiye’deki insanlara ilham oldu. Son dönemde Türkiye pek çok seyi basardi ama son dönemdeki en önemli basarilarindan bir tanesinin altinda saygideger hocamiz, ekibi ve üniversitemiz var. Kendilerini tebrik ediyoruz. Milletimiz adina tesekkür ediyoruz. Tabi bu basari esasinda yepyeni basarilarin önünü açacak. Bize ve milletimize ilham olacak çok degerli bir basari. Kuskusuz bu tür basarilarimiz birden olmuyor. Bir altyapi, destek, kararlilik, cesaret, bir o kadar da isin arkasinda duracak irade gerektiriyor. Bu manada tüm kurumlarimiza ve basta tabii ki sayin Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Inaniyorum ki bizim sagliktaki bu adimimiz, Covid ile bu mücadelemiz basariyla nihayetlenecek ve bazi isimler tarihe geçecek. O isimlerden bir tanesi de Aykut hocam olacak. Kendisini bir kere daha milletimiz adina tebrik ediyoruz. Ekibine de sükranlarimizi sunuyoruz. Böyle bir hocamizin ülkemizde yetismis olmasi, ülkemizin en önemli üniversitelerinden bir tanesinin olusturdugu iklim içerisinde bu basariyi elde etmesi kuskusuz en büyük kazanimimiz. Bu yüzyilin en önemli olaylarindan bir tanesi covid-19. Bütün hayatimizi ve aliskanliklarimizi kökten degistirdi. Inaniyoruz ki normallesmenin önündeki bu en etkili adim, son yüzyilda ismini tarihe yazdiran isimlerle olacak. Aykut hocam da bunlardan bir tanesi” dedi.

Asi için ellerinden geleni yaptiklarini söyleyen Prof. Dr. Aykut Özdarendeli de, “Genel Baskan Yardimcimiz ve milletvekillerimizin bu ziyaretinden dolayi büyük mutluluk duydum. Baskanimiz da çok güzel cümleler kullandi bizim hakkimizda. Biz görevimizi yaptik, elimizden geleni yapmaya çalistik. Su anda acil kullanim onayini aldik, yaygin kullanima da geçmek üzeredir diye düsünüyorum. Ben tekrar emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bu nazik ziyaretlerinden dolayi da baskanimiza da tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis ise, “Baskanimiza ve sayin milletvekillerimize tesekkür ediyoruz nazik ziyaretlerinden dolayi. Özellikle hem Aykut hocamizi, ekibini ve bizi motive ettiler ve cesaretlendirdiler. Baskanimizin da ifade ettigi gibi aslinda bu pandemi 100 yilda bir olan bir olay. En son biliyorsunuz 1900’lü yillarda Ispanyol virüsü çikmisti ve 100 yil sonra böyle bir pandemiyle karsi karsiya kaldik. ERÜ olarak biz bu konuda ülkemize, özellikle dünyadaki 10 ülkeden 9. ülke olarak kendi asimizi Covid’e karsi gelistirebiliyorsak ne mutlu bize. ERÜ’nün bu konuda katkisinin olmasi da bizi ayrica gururlandiriyor. Basta sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere tüm devlet büyüklerimize çok tesekkür ediyoruz. Aykut hoca ve ekibi ile gurur duyuyoruz. Insallah nice Aykut hocalar devletimizde çikacaktir” dedi.

Konusmalarin ardindan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis tarafindan, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir’e tesekkür plaketi takdim edildi.
Kaynak: İHA