Rusya'da Karantina Süresi 7 Güne Düsürüldü

Rusya’da Covid-19 hastalarinin 14 gün olan karantina süresi bugün itibariyle 7 güne indirildi.

Rusya'da Karantina Süresi 7 Güne Düsürüldü
Rusya’da korona virüsün Omicron mutasyonu vakalarinda artis gözlenmesi üzerine Rus yetkililer Basbakan Mihail Misustin liderliginde bir araya geldi. Rusya Basbakan Yardimcisi Tatyana Golikova ile Moskova Belediye Baskani Sergey Sobyanin’in de katildigi toplantida, ülkede Covid-19 vakalarinin yüzde 60’ina yakininin Delta Plus mutasyonu oldugu açiklandi. Rusya Basbakani Misustin, Omicron mutasyonununun çok daha tehlikeli olduguna deginerek, "Virüsün yeni bir türü olan Omicron mutasyonu hizla dünyaya yayiliyor. Son derece bulasici olmasi diger ülkelerin deneyimleriyle kanitlanmistir. Avrupa ülkelerinde yüz binlerce kisiye Covid-19 teshisi konuluyor. ABD’de 1 milyonun üzerinde vaka ortaya çikti. Bu rakamlar Rusya’yi endiselendirmeye yetiyor. Sadece baskentte degil, birçok bölgede bu istatistikleri de görebiliyoruz" dedi.

Rusya Basbakan Yardimcisi Tatyana Golikova ise Rusya Covid-19 ile Mücadele Merkezi’nin verilerinden alintilar yaparak, "Bugün Omicron mutasyonunun baskinligi baskent Moskova çevresinde sabittir. Moskova’yi ise St. Petersburg kenti takip ediyor. Yeni yilin ikinci haftasindan itibaren ülkenin 67 farkli bölgesinde Omicron vakalarinda artis kaydedilmistir. Bu sabah itibariyle son verilere göre Rusya’da bin 682 Omicron mutasyonu vakasi tespit edildi. Dün itibariyle son 1 ay içerisinde tüm dünyada tespit edilen vaka sayisi yüzde 11,2 oraninda artti" seklinde konustu.



Karantina süresi 7 güne düsürüldü

Rusya’da Covid-19 gündemine dair düzenlenen toplantinin ardindan Covid-19 hastalari için 14 gün olan karantina süresinin 7 güne düsürülmesi karari alindi. Rus hükümeti, is verenleri uzaktan çalisma yöntemine davet ederken, otel ve turistik noktalarda çalisanlarin 2 haftalik vardiyalarla çalisacagini açikladi.

Alinan karara göre 2 hafta çalisan bir turizm çalisaninin 2 hafta izinli olacagi belirtildi. Ayrica hükümet tarafindan 17 ve 18 Subat’ta yapilmasi planlanan Uluslararasi Rusya Yatirim Forumunun da iptal edildigi açiklandi.

Toplantinin ardindan alinan ve alinacak olan yeni tedbirlere dair yeni rapor hazirlanacak ve Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e sunulacak. Putin raporu inceledikten sonra alinan tedbirlere ek olarak yeni tedbirler alinmasi yönünde talimat verebilecek. Alinan yeni tedbirlere göre ülkedeki tüm bölgelerden 24 saatlik veriler yine tek merkezde toplanacak. Toplu alanlarda kontroller daha çok siklastirilacak.

Rusya’da 6 Aralik’tan sonra en yüksek vaka sayisi

Rusya’da 2021 yilinin son ayindan itibaren günlük vaka sayilari 20 binin altina düsmüstü. Ancak Rusya Covid-19 ile Mücadele Merkezinden yapilan açiklamaya göre son 24 saatte ülke genelinde 31 bin 252 yeni vaka tespit edildi. Bu sayi, geçtigimiz 6 Aralik’tan bu yana 1 günde kaydedilen en yüksek vaka sayisi oldu. Toplam vaka sayisi ise 10 milyon 865 bin 512’ye yükseldi. Ülkede son 24 saatte 688 kisi yasamini yitirirken, salginin basindan itibaren hayatini kaybedenlerin toplam sayisi ise 322 bin 678’e ulasti.
Kaynak: İHA