Lüks Otomobil Tir Dorsesinin Altina Girdi Açiklamasi 2 Agir Yarali

Kuzey Marmara Otoyolu’nda asiri hiz yapan otomobil seyir halindeki tirin dorsesine çarpti. Tirin dorsesine çarpan otomobil süratli olmasi nedeniyle dorsenin altina sikisti. Dorsenin altinda sikisan otomobil 40 Metre sürüklendi. Otomobil içerisinden soför agir yarali bir sekilde çikarilip saglik ekiplerine sevk edilirken yolcu koltugunda oturan kadin otomobil içerisinde sikisti. Sikisan kadin itfaiye ekiplerinin uzun süren çalismalari sonucu sikistigi yerden çikarilarak saglik ekiplerine sevk edildi. Otomobil içerisinde bulunan 2 kisi agir sekilde yaralandi.

Lüks Otomobil Tir Dorsesinin Altina Girdi Açiklamasi 2 Agir Yarali
Kaza, saat 04:15 siralarinda Kuzey Marmara Otoyolu Edirne istikameti Sancaktepe, Pasaköy mevkiinde meydana geldi. Otoyolda Serkan Hançer’in kullandigi 34 DGS 631 plakali Audi marka lüks otomobil Sahin Dasdan’in kullandigi 21 ACF 318 dorse plakali DAF marka tirin dorsesine çarpti. Çarpmanin etkisiyle dorsenin altina sikisan otomobil dorsenin altinda 40 metre sürüklendi. Tir soförü kazayi 112 acil çagri merkezine haber vermesi üzerine olay yerine saglik, itfaiye, polis ve jandarma otoyol devriye ekipleri sevk edildi. Istanbul Jandarma Komutanligi Otoyol Devriye Ekipleri yeni bir kazanin yasanmamasi için otoyolda güvenlik önlemleri aldi. Dorsenin altina sikisan otomobil hurdaya dönerken soför koltugunda oturan Serkan Hançer agir yarali bir sekilde otomobil içerisinden çikarilarak saglik ekiplerine sevk edildi. Otomobilin sag tarafinin tirin dorsesinin altina sikismasi nedeniyle yolcu koltugunda oturan kadin otomobil içerisinde sikisti. Sikisan kadin itfaiye ekipleri tarafindan çikarilarak saglik ekiplerine sevk edildi. Tirin dorsesi altina sikisan otomobil içersinde bulunan 2 kisi agir olarak çikarilarak ilk müdahaleleri olay yerinde yapildi. Yapilan müdahalelerin ardindan yaralilar Sancaktepe Sehit Profesör Ilhan Varank Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi.

Kazaya karisan tir soförü ifadesi alinmak üzere karakola götürüldü. Kaza sonrasi Kuzey Marmara Otoyolu Edirne istikametinden

trafik 2 seritte kontrollü bir sekilde saglanirken kaza sonrasi hurdaya dönen otomobil çekici vasitasi ile götürüldü. Kazanin gerçeklestigi yer otoyol ekipleri tarafindan temizlendikten sonra otoyolda trafik normale döndü. Jandarma ekipleri kaza ile ilgili çalisma baslatti.

“Çok hizli bir sekilde arkadan çarpti”

Otomobilin vurdugu tirin soförü Sahin Dasdan, “Biz ortalama 70 kilometre hizla seridimizde seyrederken çok hizli bir sekilde arkadan çarpti. Araçlari daha fazla hasar almasin diye aniden frene basmadim, tiri bir 30 metre, 20 metre kadar yavaslattim ondan sonra durdum. Hemen 112’yi polisi, ambulansi, itfaiyeyi aradim. Tirdan inerek kendim de ilgilendim. Ikisi de yasiyor birisinin durumu normal, digeri biraz agir hasar almisti. Çünkü son anda sola dogru çikis yapti. Kendini kurtardi sagdaki. kaldi.” dedi.

“Dorse havaya kalkti”

Kaza yapan araçlarin arkasindan gelen ve kazayi gören Hasan Kaba, ”Arkadan geliyordum, arkadas normal 70-80 kilometre hizinda ilerlerken otomobil çok süratliydi. 50 metre ileride durdugunu hissetti ama durmadi ikisi de ölmesin diye 150, 200 metre ileride durdu. Içinden de sag olarak çiktilar. Dorse havaya kalkti ama durmadi, dursa zaten ikisi de daha da girecekti içine. Lastikleri falan gümletirdi.“ dedi.

Kaynak: İHA