Kar Ve Buzlanma Tir Sürücülerinin Çilesi Oldu

Erzincan’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve buzlanma yüksek rakimli geçit noktalarinda agir tonajli araç sürücülerinin çilesi oldu. Erzincan-Sivas kara yolunda olusan buzlanma nedeniyle bazi tirlar kayarak bariyerlere çarpti, bazi tirlarda yolda mahsur kaldi.

Kar Ve Buzlanma Tir Sürücülerinin Çilesi Oldu
Erzincan’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yagisi, buzlanma ve sis nedeniyle ulasimda aksamalar yasaniyor. Erzincan-Sivas kara yolunda Sakaltutan ve Kizildag geçitleri ile Erzincan- Gümüshane kara yolu Ahmediye Geçidi’nde, sabah saatlerinde etkisini artiran kar yagisi yüzünden ulasim güçlükle saglaniyor. Yagisin ardindan yollarda kar birikintisi ve buzlanma olmasi nedeniyle bazi araçlar maddi hasarli trafik kazalarina karisti, tir ve kamyonlar da bazi güzergâhlarda yolda kaldi.

Karayollari ve polis ekipleri, yolda kalan araçlarin trafigi engellememesi için is makinelerinin destegiyle yogun çalisma yürütüyor. Trafik polisleri, tir, çekici gibi agir tonajli araçlari durdurarak kar yagisi ve buzlanma nedeniyle sürücüleri bir süre dinlenme tesislerinde beklemeleri ve karayollari ekiplerince yapilan çalismalarin ardindan yola devam etmeleri konusunda uyardi.

Tir sürücüleri kar ve buzlanmadan dolayi yüksek rakimli geçit noktalarin kendileri için adeta çileye dönüstügünü kaydederek, “Araçlara zincirde taksak ilerleyemiyoruz. Bazi noktalarda buzlanma olusuyor. Araçlari zorladigimiz zamanda sanziman dagitiyoruz. Çok cefa çekiyoruz” ifadelerine yer verdiler.
Kaynak: İHA