Istanbul'da Hirsizlik Çetesinin Market Soygunu Kamerada Açiklamasi Kagithane Polisi 3 Bin Adet Araç Sorgulayarak Yakaladi

Kagithane’de sabaha karsi çalinti plakali kapali kasa minibüsle geldikleri marketin kapisini levye ile açarak içeriye giren 8 kisilik hirsizlik çetesi, dakikalar içerisinde 30 bin lira degerinde sigara çaldi. Soygun anlari kameralara yansirken, Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri araçta 2 adet nokta seklinde hasar oldugunu tespit edip, il genelinde ayni model 3 bin adet araci tek tek sorgulayarak hirsizlardan birini yakaladi. Soygunu gören bir güvenlik görevlisi müdahale edemeyip o anlari kaydederek hirsizlara, “Durun polis geliyor” demekle yetindi.

Istanbul'da Hirsizlik Çetesinin Market Soygunu Kamerada Açiklamasi Kagithane Polisi 3 Bin Adet Araç Sorgulayarak Yakaladi
Kagithane Hamidiye Cendere Caddesi üzerinde geçtigimiz 25 Aralik Cumartesi günü saat 06.30 siralarinda meydana gelen olayda, kapali kasa bir minibüsle Mevlüt A.’ya ait bir markete gelen hirsizlar, magaza kapisini levye ile açarak içerde bulunan 30 bin lira degerinde sigarayi dakikalar içerisinde çaldi. Hirsizlik anlari ise güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi. Olayin ardindan ihbar üzerine olay yerine gelen Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldi.

Nokta hasar detayindan araci bulundu

Kagithane polisi hirsizlarin geldigi aracin plakasinin çalinti oldugunu, 34 VH 2910 olan plakanin Bagcilar’dan çalindigini ve aracin sol üst kösesinde 2 adet nokta seklinde hasar oldugunu belirledi. Buradan yola çikan ekipler, il genelinde araç ve modelden toplamda 3 bin adet oldugunu tespit etti. Bunun üzerine Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri, günlerce araçlari tek tek inceleyerek hirsizlikta kullanilan aracin gerçek plakasinin 34 ESG 304 oldugunu buldu. Araç sahibinin de çesitli suçlardan 25 adet kaydi olan Ufuk Can B. (21) oldugunu tespit etti.

Kagithane polisi 3 bin ayni model araci tek tek sorguladi

Devam edenler çalismalarda sahsin Pendik’te oldugunu belirleyen Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri, kilometrelerce yol giderek sahsi kiskivrak yakaladi. Sahis gözaltina alinirken, Eyüpsultan’taki evinde ise yapilan aramalarda 2 adet insaat eldiveni ve 2 adet boyunluk ele geçirildi.

Güvenlik görevlisi bagirarak durdurmaya çalisti

Öte yandan bir sitenin güvenlik görevlisi de, soyguna tanik oldu. Güvenlik görevlisi, bir yandan süphelileri cep telefonuyla görüntülerken, diger yandan da onlari durdurmaya çalisti. Güvenlik görevlisi "Durun polis geliyor", "Birakin çaldiklarinizi hirsizlar" diye bagirarak dakikalarca ugrasti ancak süpheliler hirsizliga devam edip daha sonra kaçti.

Kagithane polisinin yakaladigi hirsiz tutuklandi

Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri tarafindan yakalanan ve emniyette ifadesi alinarak adli islemi yapilan Ufuk Can B. sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece “isyerinden hirsizlik” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA