Dünyanin En Iyi Üniversiteleri Bahçesehir Koleji Mezunlarini Seçiyor

Bahçesehir Kolejinde yurt disi kabul gelenegi bu yil da devam ediyor. Kolejin, Harvard, Yale, M.I.T, Princeton, Rice University gibi saygin üniversitelerin bulundugu pek çok üniversiteden kabul alip lisans ve lisans üstü egitimi gören mezunlarina, simdiye kadar açiklanan sonuçlara göre 44 ögrenci daha katildi.

Dünyanin En Iyi Üniversiteleri Bahçesehir Koleji Mezunlarini Seçiyor
2021-22 Egitim Ögretim Yili’nda Bahçesehir Kolejinin Fen ve Teknoloji Liseleri ile Anadolu Liselerinden mezun olacak ögrenciler aralarinda Johns Hopkins, Oxford ve Brown’in oldugu saygin üniversitelerden lisans egitimi için erken kabul aldi. Yurt disi üniversite basvuru sonuçlari Nisan ayina kadar açiklanmaya devam edecek. Mevcut erken açiklamaya göre 44 ögrencisini yurt disi üniversitelere gönderen kolejde tüm sonuçlar açiklandiginda bu rakamin artacagi öngörülüyor.

Ramazan Ege Solak Johns Hopkins Üniversitesine kabul aldi

Kolejin Fen ve Teknoloji Lisesi 12. sinif ögrencisi Ramazan Ege Solak, ABD’nin ilk arastirma üniversitesi Johns Hopkins’ten tam burslu olarak kabul aldi. Dünyanin en iyi tip üniversitelerinden kabul edilen Johns Hopkins Üniversitesi’nin kabul orani 2020 verilerine göre yüzde 11,1.

Oxford’da Bilgisayar Bilimi okuyacak

Fen ve Teknoloji Liseleri Bahçesehir Kampüsü 12. sinif ögrencisi Ege Kabasakaloglu, Oxford’dan kabul aldi. Ege, bilgisayar bilimleri bölümünde ögrenim görecek. Kabul sürecinde, lise döneminde yaptigi çalismalari üniversiteye sunan Ege’nin aldigi kabulde, bilgisayar olimpiyatlarinda aldigi basarilarin da büyük etkisi oldu.

Diyarbakir bu yil da Brown’a ugurluyor

Geçtigimiz yil 3 ögrencisi Harvard ve Brown’dan kabul alan Diyarbakir Hevsel Fen ve Teknoloji Lisesinin, bu yil da bir ögrencisi Brown’dan, bir ögrencisini ise University of Pennsylvania’dan tam burslu olarak kabul aldi. Brown Üniversitesinde tam burslu olarak egitim görecek 12. sinif ögrencisi Pir Servan Tutsi, üniversitenin “open curriculum” yani istenilen bölümü okumaya olanak taniyan müfredati nedeniyle Brown’a basvurdugunu belirtti.

Ekonomi okumak istedigini ancak ekonomi ile birlikte matematik, bilgisayar bilimleri, felsefe ve edebiyat, Yunan edebiyati dersleri de almak istedigini söyleyen Pir Servan Tutsi, geçtigimiz yil Harvard ve Brown’dan kabul alan üst dönemden arkadaslari Seyit, Nehir ve Dicle’nin basarisinin cesaretini artirdigini sözlerine ekledi.

Diyarbakir Hevsel Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Serif Arjen Demir ise University of Pennsylvania’dan (UPenn) tam burslu kabul aldi. Upenn’i tercih etmesinin nedeninin, ABD’nin en iyi sinema okullarindan birine sahip olmasi oldugunu söyleyen Serif Arjen Demir, sinema egitimi almaya karar verdiginden bu yana senaryo yazimi, film prodüksiyonu gibi birçok egitime katildigini söyledi.



Yurt disi üniversiteler için basvuru hazirliklari lisenin ilk yilinda basliyor

Bahçesehir Kolejinde yurt disi üniversiteleri hedefleyen ögrenciler, lisenin ilk yilindan itibaren uygulanan etkin yönlendirmelerle, süreci basariyla tamamliyor. Dünyanin saygin üniversiteleri her yil dünyanin dört bir yanindan binlerce aday basvurusu aliyor. Ögrenim görmeye veya burslu ögrenim görmeye hak kazanacak adaylari zorlu bir eleme süreci bekliyor. Ögrencilerin yalnizca akademik basarilarinin yeterli olmadigi bu süreçte adaylar; orta ögretimleri boyunca katildiklari projeler, gerçeklestirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ve kisisel yetenekleriyle ilgili degerlendirmelere de tabi tutuluyorlar.
Kaynak: İHA