Fellah Köftesi Nasıl Yapılır? Kolay Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?

Fellah köftesi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Lezzetli bir tarif ortaya çıkarmak isteyenler fellah köftesi nasıl yapılır sorusuna cevap arıyor. Peki, Fellah köftesi nasıl yapılır? Fellah köftesi püf noktaları neler? Fellah köftesi tarifi nedir? İşte detaylar...

Fellah Köftesi Nasıl Yapılır? Kolay Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?
Öğle ve akşam öğünlerinde ana öğün niyetine tüketilen felah köftesi ara öğün ve beş çaylarında da sık sık tercih edilmektedir. Bu sebeple evde fellah köftesi nasıl yapılır sorusu oldukça merak ediliyor. Fellah köftesi Türk mutfağında oldukça sevilen lezzetlerdendir. Ana yemeğin yanında alternatif olarak da tercih edilebilir. Bu sebeple birçok kişi konuyla ilgili olarak fellah köftesi nasıl yapılır ve fellah köftesi püf noktaları nelerdir sorusu sık sık aratılıyor. Fellah köftesi tarifi hakkında detayları haberimizin devamında inceleyebilirsiniz.

Fellah Köftesi İçin Gerekli Malzemeler


Fellah köftesi için gerekli malzemeler oldukça basit ürünlerden oluşmaktadır. Lezzetli bir tarif ortaya çıkarabilmek için baharatların miktarına dikkat etmek ve kaliteli ürünler kullanmak oldukça önemli detaylar arasında bulunuyor. Yapımına başlamadan önce elinizde yeterli malzemenin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu sebeple gerekli malzemeler şu maddeler halinde listelenebilir;

Köfte için

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 soğan
1 su bardağı irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
3~4 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yarım çay bardağı su

Sosu için

2 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1 demet maydanoz

Üzeri için

Yarım su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak


Fellah Köftesi Nasıl Yapılır? Kolay Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?

Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?


Fellah köftesi için malzemelerden emin olduktan sonra fellah köftesi nasıl yapılır sorusuna cevap verebiliriz. Öncelikle ince bulguru başlayarak işe başlayın. Bu işlem için öncelikle bir kabın içine bulguru alıp üzerine sıcak su ilave edin. Ardından 4 dakika boyunca bulgurların şişmesini ve demlenmesini bekleyin. Soğanları rendeledikten sonra soğanları ve diğer malzemeleri bulgurla karıştırın. Bu noktada iyice yoğurmak büyük önem taşır. Bu karışımı küçük parçalara ayırarak yuvarlayın. Ardından köftenin ortasına bastırıp ufak bir yuvarlak oluşturun. Tek tek bu işlemi yaptıktan sonra unladığınız bir tepside bekletin. Sosu için sarımsak ve salçayı kavurun. Salçaların kokusunun çıkmasıyla maydanozun yarısını ekleyin. Sosu büyük bir kaba alarak içine ince doğradığınız maydanozları ekleyin. Ardından köfteleri haşlayın. Sosla köfteleri bir araya getirerek üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Fellah köftenizi afiyetle tüketebilirsiniz.


Fellah Köftesi Nasıl Yapılır? Kolay Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?

Fellah Köftesi Püf Noktaları


Fellah köftesi püf noktaları tarifini lezzetli bir şekilde ortaya çıkarmak isteyen kişiler tarafından oldukça merak ediliyor. Bu tarifte bulgurun kalitesi oldukça önemlidir. Ayrıca köftenin lezzetini arttırmak için bir süre dolapta bekletebilirsiniz. Bu şekilde köftelerin dinlenmesi sağlanacaktır. Servis aşamasında nar ekşisi ekleyerek çok daha güzel bir lezzet yakalamanız mümkün olacaktır. Kullandığınız ürünlerin ve baharatların kaliteli olması da bu noktada büyük önem teşkil etmektedir. 100 gramlık fellah köftesi 120 kaloridir. Tüketiminde aşırıya kaçmamaya özen gösterilmesi sağlık açısından da faydalı olacaktır.