AGİ Kalktı Mı? 2022 Asgari Ücrette AGİ Kalktı Mı? Kimler AGİ Alacak?

AGİ kalktı mı sorusu, Başkan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından araştırılmaya başladı. Yeni düzenleme ile 2022 yılında uygulanacak olan asgari ücret açıklanmış ve gelir ile damga vergisinin alınmayacağı duyurulmuştu. Peki AGİ Kalktı Mı? 2022 Asgari Ücrette AGİ Kalktı Mı? Kimler AGİ Alacak?

AGİ Kalktı Mı? 2022 Asgari Ücrette AGİ Kalktı Mı? Kimler AGİ Alacak?
AGİ kalktı mı 2022 sorusu, asgari ücret rakamanın belirlenmesiyle en çok araştırılan konulardan biri oldu. 2022 yılında uygulanacak olan asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 2022 yılında 4.253,40 lira olarak uygulanacak olan asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmayacağı da açıklanmıştı. Bu vergilerin kaldırılmasıyla işveren üzerinden büyük bir yük alınmıştı. Yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar 'AGİ Kalktı Mı? 2022 Asgari Ücrette AGİ Kalktı Mı? Kimler AGİ Alacak?' sorularını araştırmaya başladı. İşte yanıtı...

AGİ Kalktı Mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AGİ ile ilgili sorulara katıldığı bir canlı yayında yanıt verdi. Bilgin artık işveren ve çalışanlardan hem vergi alınmayacağını hem de vergi verilmeyeceğini duyurdu. Bu açıklamayla AGİ ödemelerinin artık olmayacağı kesinleşti. 

AGİ Kalktı Mı? 2022 Asgari Ücrette AGİ Kalktı Mı? Kimler AGİ Alacak?

2022 Asgari Ücrette AGİ Kalktı Mı?

AGI, tüm çalışanlar asgari ücrete kadar gelir ve damga vergisinden muaf tutulduğu için yürürlükten kaldırılmıştır. Asgari ücret üzerinden gelir vergisi muafiyetinden en az üç çocuğu ve eşi işsiz olan çalışanlar yararlanmış, ancak asgari geçim indirimi kaldırılmıştır.

AGİ bir vergi iadesi olduğu için, artık hiçbir vatandaşa ödenmeyecek. Çünkü asgari ücrette tüm vergiler kaldırıldı. Asgari ücret net olarak 4250 lira oldu ve AGİ bu rakamın içerisine eklendi.

AGİ Nedir?

AGİ, en kısa tabiriyle devletin maaş üzerinden aldığı vergiyi çalışana iade etmesidir. Ancak alınan son kararda ve açıklanan asgari ücret rakamında vergi alınmayacağı için AGİ artık ödenmeyecek.