Babalık İzni Kaç Gün? 2022 Babalık İzni Süresi Belli Oldu Mu?

Annelere verilen doğum izni hakkının yanında birçok kişi babalara ne kadar süre izin verileceğini merak ediyor. Konuyla ilgili olarak en sık aratılanlar arasında ise babalık izni kaç gün sorusu yer almaktadır. Peki, 2022 babalık izni kaç gün? 2022 babalık izni ne kadar sürüyor? Babalık izni yıllık izinden kesilir mi? İşte merak edilenler...

Babalık İzni Kaç Gün? 2022 Babalık İzni Süresi Belli Oldu Mu?
2022 yılında memur ve özel sektör çalışanları için birçok değişim yapıldı. Memur ve memur emeklisine zamların açıklanmasının ardından en sık konuşulanlar arasında izinler ve resmi tatiller yer almaya başladı. Bu sebeple birçok kişi tarafından babalık izni kaç gün ve 2022 babalık izni süresi belli oldu mu sorusu merak edildi. Sigortalı kadınların izin hakları arasında doğum izni de yer almaktadır. Aynı zamanda babalar için de belirli bir süre kadar babalık izni hak olarak tanınır. Bu izin çalışılan yere göre değişiklik göstermektedir. Memurların ve özel sektör çalışanlarının bu sebeple oldukça merak ettiği konular arasında babalık izni de yer almaktadır. Babalık izninde asıl hedeflenen babanın anne ve çocuğun yanında durabilmesidir. Bu sebeple çok uzun olmasa da kısa bir süre hak tanınmaktadır. 2022 babalık izni kaç gün ve 2022 babalık izni ne kadar sürüyor sorularına cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


Babalık İzni Kaç Gün? 2022 Babalık İzni Süresi Belli Oldu Mu?

2022 Babalık İzni Kaç Gün?


Anne ve çocuğun yanında olunması ve konu hakkında destek sağlanması amacıyla memur ve özel sektörde çalışan kişilere babalık izni hakkı tanınır. Sigortaya ve bazı durumlara göre bu izin değişiklik gösterebilir. Yeni yılın gelmesiyle birçok kişi de bu konu hakkında detayları araştırmaya başladı. Konu kapsamında en merak edilenler arasında ise babalık izni kaç gün ve babalık izni ne kadar sürüyor soruları yer alıyor. Babalık izninin sözleşmeli bir şekilde çalışanlar için 2 gün olarak belirlendiği bilinmektedir. Fakat bu durum özel sektörde değişiklik gösterebilir. Özel sektör çalışanları için babalık izni 5 güne kadar çıkabilir. Babalık izninin memurlar için ise 10 gündür. Ayrıca bu izinler alındığında diğer yıllık izinlerden kesilme yaşanmaz. Yasal bir hak olarak kullanılan bu izin mazeret izinleri arasında yer almaktadır.


Babalık İzni Kaç Gün? 2022 Babalık İzni Süresi Belli Oldu Mu?

Babalık İzni Yıllık İzinden Kesilir Mi?


Babalık izni, anne ve çocuğun yanında olunması için devlet tarafından verilen yasal izinler arasında yer alır. Birçok kişi konuyla ilgili olarak babalık izni yıllık izinden kesilir mi sorusuna cevap aramaktadır. Babalık izni yasal hak olarak devlet tarafından tanındığı için yıllık izinden herhangi bir azalma gerçekleşmez. Mazeret izni olarak geçen bu durum hakkında detaylar oldukça aratılıyor. Sanofi Türkiye, Levant ve İran İnsan Kaynakları Direktörü Margaret Howson babalık izniyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. İş yerinde eşitlik sağlanması amacıyla da bu konu hakkında gelişmelerin devam edeceğini belirten Howson konuyla ilgili olarak "Sanofi olarak, çocukların hem anneleri hem de babaları ile sağlıklı bir bağ kurmasının son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yeni uygulamayla birlikte, çalışanlar çocuklarıyla daha fazla vakit geçirme imkanı bulacak. Sanofi olarak, çalışanların hayatlarındaki en önemli dönüm noktalarında yanlarında olduğumuzu hissettirmek bizim için mutluluk verici. Çalışan motivasyonu ve bağlılığı açısından olumlu etkilerinin olduğuna inandığımız bu uygulama, cinsiyet eşitliğini desteklemesi bakımından da son derece kıymetli bir adım. Cinsiyet dengesi hedeflerimizi destekleyen yeniliklere imza atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Annelere verilen doğum izninin yanında erkek çalışanların da baba olması durumunda özel sektörde 5 gün babalık izni verilmektedir. Ayrıca devlet kurumlarında çalışan memurlar için bu rakam 10 güne kadar çıkabilmektedir.